4:39 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

ΝΔ: Τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες στη συνεδρίαση της ΚΟ

ΝΔ: Τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες στη συνεδρίαση της ΚΟ

Σε ήρεμους τόνους πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, παρά τη χτεσινή επεισοδιακή μέρα.

Ωστόσο, και παρά την αρχική παραίνεση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι «σήμερα συζητάμε μόνο το πολυνομοσχέδιο και όχι τα εσωκομματικά», κάποιοι από τους βουλευτές που πήραν το λόγο άσκησαν κριτική στην ακολουθούμενη διαδικασία εκλογής προέδρου του κόμματος.

Αναλυτικότερα, οι βουλευτές Μάριος Σαλμάς και Θόδωρος Καράογλου ζήτησαν να παγώσει η διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ και να προηγηθεί έκτακτο συνέδριο, προκειμένου να συζητηθούν τα πολιτικά αίτια της κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η γαλάζια παράταξη.

Στην απάντησή του ο κ. Μεϊμαράκης, φέρεται να δήλωσε ότι το άνοιγμα της διαδικασίας δεν ήταν επιλογή του, αλλά μέρος της απόφασης της πολιτικής επιτροπής που αποφάσισε τη διεξαγωγή τακτικού συνεδρίου τον ερχόμενο Μάρτιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι ο ίδιος ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος προκειμένου, μετά την παραίτηση Σαμαρά, να το οδηγήσει στις επόμενες εκλογές, με τη βεβαιότητα της ήττας.

Αναφορικά με τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι αυτό δεν είναι θέμα της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά απόφασης της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του αναφορικά με το να θα συγκληθεί η πολιτική επιτροπή της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο Κωστής Χατζηδάκης έθεσε ζήτημα να υπάρξει μια παράλληλη διαδικασία, όπου να γίνουν δύο συνεδριάσεις, μια της κοινοβουλευτικής ομάδας και μια της πολιτικής επιτροπής, όπου οι υποψήφιοι πρόεδροι θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Την ίδια ώρα, απευθυνόμενος στους υποψήφιους προέδρους ο Κώστας Γκιουλέκας, και στον απόηχο όσων έγιναν χτες στην ΚΕΦΕ, υπογράμμισε ότι «θα μας βρείτε όλους τους βουλευτές απέναντί σας αν ξεφύγετε από τα όρια» και εστίασε στην ανάγκη ενότητας της παράταξης.

Τέλος, οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος αναφέρθηκαν στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε «σκληρή αλλά λελογισμένη αντιπολίτευση» και «ισορροπία» στην ψήφιση και την καταψήφιση των κυβερνητικών μέτρων. Ο Άδωνις Γεωργιάδης τάχθηκε υπέρ της συνολικής καταψήφισης του νομοσχεδίου με το επιχείρημα ότι «δεν έχω εμπιστοσύνη στον Τσίπρα», ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας υποστήριξε ότι η ΝΔ θα πρέπει να ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση, ψηφίζοντας μόνο διαρθρωτικά μέτρα και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ως εκφραστή του παλιού.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι στη σημερινή συνεδρίαση δεν παραβρέθηκαν οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, καθώς και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας