5:13 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Σπίρτζης: «Εθνικό ζήτημα» να έχουν τηλεοπτικό σήμα, ακόμα και οι απομακρυσμένες περιοχές – Επίθεση σε ΕΕΤΤ

Σπίρτζης: «Εθνικό ζήτημα» να έχουν τηλεοπτικό σήμα, ακόμα και οι απομακρυσμένες περιοχές – Επίθεση σε ΕΕΤΤ

Ότι θα «θεραπευθεί» η εξαρτημένη λειτουργία φορέων δεσμεύτηκε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, στην παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, ενώ χαρακτήρισε «εθνικό ζήτημα» την αναγκαιότητα να έχουν σήμα, ακόμα και οι απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

«Η νέα εταιρεία θα μπορεί να πηγαίνει το σήμα παντού, στα νησιά μας. Αυτό είναι εθνικό θέμα, να υπάρχουν σε εθνικές περιοχές οι συχνότητες που ανήκουν στη χώρα», επεσήμανε ο κ. Σπίρτζης, ενώ σχολίασε επικριτικά τις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί εκ μέρους βουλευτών της ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς τες παράλογες.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι για το στρεβλό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί, βοήθησαν πολλοί.
Ακόμη, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων τόνισε ότι «με το παρόν νομοσχέδιο ικανοποιούνται οι πολίτες που βρέθηκαν στην ΕΡΤ το βράδυ του μαύρου», ενώ αναφορικά με τις ψηφιακές πλατφόρμες σημείωσε ότι οι υπόλοιποι σταθμοί που δεν είναι πάροχοι της Digea θα μπορούν να επιλέγουν πάροχο.

«Η ΕΕΤΤ όχι μόνον δεν ανταποκρίθηκε στον ρόλο της, αλλά αντίθετα συνέβαλε στην αδιαφάνεια, αν και υπήρχαν θεσμοί για να τηρήσουν τα θεσμοθετημένα», υποστήριξε ο Χρήστος Σπίρτζης. Κι αυτό, είπε, «γιατί αν και ανεξάρτητος φορέας, χωρίς έλεγχο από κάπου, μεταβλήθηκε σ’ έναν φορέα πιο εξαρτημένο από την εξάρτηση. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε πειθαρχικό συμβούλιο. Αυτή την εξαρτημένη λειτουργία θα την θεραπεύσουμε» τόνισε με έμφαση.

Απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, ο υπουργός σημείωσε ότι «είχατε δώσει κ. Αυγενάκη στην ΕΕΤΤ, μέχρι και την ρύθμιση των κεραιών. Να κάνουμε δηλαδή μια ανεξάρτητη αρχή και για τις πολεοδομίες; Αν υπήρχε κάποιος από εμάς εδώ μέσα που έχει πράξει ό,τι και η ΕΕΤΤ, θα ήμασταν τουλάχιστον κρεμασμένοι στα περίπτερα, θα ήμασταν σε επιτροπές της Βουλής για να ελέγξουν τι έχουμε κάνει από αδιαφάνεια. Πρέπει να υπάρχει κάποιος να ελέγχει τις ανεξάρτητες Αρχές; Σας ρωτάω;»

«Εμείς εγγυόμαστε την ανεξαρτησία της με τις αλλαγές που φέρνουμε και το θεσμικό καθεστώς της. Αυτά που λέμε, ότι θέλουμε να έχουμε ανεξάρτητες αρχές θα το κάνουμε πράξη», συνέχισε ο κ. Σπίρτζης, επισημαίνοντας ότι η κ. Κανέλλη έχει απόλυτο δίκιο για τις ανεξάρτητες Αρχές.

Κλείνοντας, ο υπουργός σημείωσε ότι δεν είναι απεριόριστος ο αριθμός των καναλιών. «Δεν πρέπει να μπερδεύουμε την επίγεια εκπομπή με άλλες εκπομπές, όπως από δορυφόρους κ.λπ. Για τα υπόλοιπα θα απαντήσω αύριο. Εμείς κάνουμε έκκληση όλα τα κόμματα να εισφέρουν με τις προτάσεις τους, εμείς είμαστε ανοιχτοί, γιατί αυτό το σχέδιο νόμου αποτελεί το πιο κρίσιμο οικοδόμημα για να δομήσουμε την ανεξαρτησία», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας