3:15 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Γαλλία: ανακατάληψη της Ράκας και της Μοσούλης εντός 2016

Γαλλία: ανακατάληψη της Ράκας και της Μοσούλης εντός 2016

Την ανακατάληψη των τζιχαντιστικών “κάστρων” της Ράκας (Συρία) και της Μοσούλης (Ιράκ) έθεσε ως σημαντικότερο στόχο για το 2016 ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν καλώντας για περαιτέρω άσκηση πίεσης εναντίον του αυτοαποκαλούμενου “Ισλαμικού Κράτους”, καθώς, το τελευταίο χάνει την ορμή του, όπως ανέφερε.

“Η κατάσταση στην περιοχή ανατράπηκε από τα τέλη της περασμένης χρονιάς ως την αρχή αυτής της χρονιάς”, καθώς “στη Συρία αλλά και εδώ, στο Ιράκ, το Ντάες χάνει πλέον έδαφος”, επεσήμανε με ικανοποίηση ο Γάλλος υπουργός σε ομιλία του στη Βαγδάτη.

Το τρέχον, έτος προσέθεσε ο Λε Ντριάν θα “πρέπει να γίνει η χρονιά που θα καταγραφεί ένα μείζον σημείο καμπής στον αγώνα εναντίον του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, η χρονιά της απελευθέρωσης των σημαντικότερων πληθυσμιακών κέντρων που ελέγχει ακόμη”.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία φέρνει σε πέρας περίπου το 5% των αεροπορικών πληγμάτων του συνασπισμού αναπτύσσοντας περίπου 400 στρατιώτες στο Ιράκ για να εκπαιδεύσουν τα μέλη μιας ιρακινής αντιτρομοκρατικής μονάδας.

“Επειδή βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, το Ντάες είναι πιο επικίνδυνο από ποτέ”, υπογράμμισε ωστόσο, ο Λε Ντριάν αναφερόμενος στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας