3:51 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς: Δεν θα υλοποιήσουμε οκτώ από τα προαπαιτούμενα

Επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς: Δεν θα υλοποιήσουμε οκτώ από τα προαπαιτούμενα

Τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, περιγράφει σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε επιστολή του προς τους θεσμούς, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ορισμένες από τις εκκρεμότητες δεν θα υλοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση είτε γιατί οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχουν ταλαιπωρηθεί ήδη με δύσκολες ψηφοφορίες είτε γιατί τα θέματα που βάζουν οι θεσμοί έχουν εξαντληθεί με τεχνικές συζητήσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιστολή του έλληνα υπουργού Οικονομικών έχει αποδέκτες τους Πιερ Μοσκοβισί (Κομισιόν), Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ). Σε αυτή, ο κ. Τσακαλώτος εξηγεί αναλυτικά πως η κυβέρνηση δεν θα υλοποιήσει συνολικά οκτώ από τα προαπαιτούμενα των θεσμών, θεωρώντας πως επί της ουσίας δεν υπάρχει λόγος να συμβεί αυτό.

Σημειώνεται ότι το πλαίσιο των ορίων της κυβέρνησης συζητήθηκε και σε σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στη διάρκεια του οποίου επισημοποιήθηκαν και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Eυ.Τσακαλώτος: Δημιουργείται ο «διάδρομος» για έξοδο από την κρίση

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας