23:05 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

«Λουκέτο» για 30 ημέρες σε όσες επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν

«Λουκέτο» για 30 ημέρες σε όσες επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν

Το ενδεχόμενο επιβολής «Λουκέτου» έως και 30 ημερών εξετάζει το ΣΔΟΕ σε όσους φοροδιαφεύγουν συστηματικά, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλής, μετά τη σύσκεψη που είχε με φορείς.

Τα κρούσματα μεγάλης φοροδιαφυγής στα τουριστικά νησιά έχουν προκαλέσει ανησυχίες στο υπουργείο Οικονομικών, που βλέπει ότι έτσι κι αλλιώς τα πρόστιμα είναι ήδη πολύ χαμηλά. ‘Ετσι λοιπόν ξεκινάει μια σειρά μέτρων αλλά και προληπτικών ελέγχων.

Παράλληλα, η ΓΓΔΕ ετοιμάζεται να καταρτίσει επίσης «μαύρη» λίστα για όσους επιχειρηματίες εμφανίζουν μεγάλες αποκλίσεις τζίρου την περίοδο των ελέγχων σε σχέση με τις υπόλοιπες. Δηλαδή, αν οι εισπράξεις που παρουσιάζουν τις ημέρες των ελέγχων είναι πολύ διαφορετικές από τις υπόλοιπες ημέρες, τότε θα μπαίνουν στη «μαύρη» λίστα και θα οδηγούνται σε τακτικό έλεγχο. Τα κριτήρια, τα όρια αποκλίσεων και οι ελεγκτικές διαδικασίες θα οριστούν με σχετική εγκύκλιο.

Ο γενικός γραμματέας πάντως αναφέρει ότι, οι ελεγκτικές υπηρεσίες δεν πρόκειται να εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους, κλείνοντας καταστήματα ακόμα και για 30 ημέρες- όπως προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις- και θα δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους κατά τον πρώτο έλεγχο διαπιστώνεται ότι δεν εκδίδουν τα προβλεπόμενα παραστατικά.

Εάν πιαστούν για δεύτερη φορά να μην εκδίδουν αποδείξεις τότε θα μπαίνει «λουκέτο» για 48 ώρες, ενώ η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται και σε όσους παρεμποδίζουν τον έλεγχο.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας