18:00 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Τα παίρνει πίσω ο Φάρατζ για τα χρήματα που θα δοθούν στην υγεία μετά το Brexit

Τα παίρνει πίσω ο Φάρατζ για τα χρήματα που θα δοθούν στην υγεία μετά το Brexit

Η επόμενη μέρα του Brexit έφερε γέλια, κλάματα, αλλά και τις πρώτες… κωλοτούμπες, σε χρόνο που ίσως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «ρεκόρ».

Ο λόγος για τον επικεφαλής του δεξιού, αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος αναγκάσθηκε να παραδεχθεί μπροστά στους δημοσιογράφους, σε απευθείας μετάδοση από τη βρετανική τηλεόραση, ότι μία από τις υποσχέσεις της καμπάνιας του Brexit ήταν ψέμα.

Συγκεκριμένα, ο Νάιτζελ Φάρατζ είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα κατευθύνει προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) τα 350 εκατ. στερλίνες που – κατά την εκτίμησή του – το Λονδίνο έστελνε κάθε εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, όταν το πρωί, δύο δημοσιογράφοι του δικτύου ITV, τον ρώτησαν εάν η σχετική του δέσμευση ισχύει, ο Φάρατζ τα… γύρισε.

Δημοσιογράφος: Αυτά τα 350 εκατομμύρια μπορείτε να εγγυηθείτε ότι θα πάνε στο ΕΣΥ;

Φάρατζ: Όχι, δεν μπορώ. Δεν θα δώσω ποτέ τέτοια υπόσχεση. Πρόκειται για ένα λάθος που διέπραξε το στρατόπεδο του «Out» και…

Δημοσιογράφος: Μισό λεπτό, ήταν ένα από τα επιχειρήματά σας.

Φάρατζ: Όχι αυτό…

Δημοσιογράφος: Ήταν το κύριο επιχείρημα για το «Out»! Ότι αυτά τα χρήματα θα πήγαιναν στο NHS!

Φάρατζ: Ήταν λάθος.

«Λέτε, αφού 17 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν υπέρ του ‘’Out’’, ότι ήταν λάθος;», ρώτησε έκπληκτος ο δημοσιογράφος, χωρίς να λάβει περαιτέρω απάντηση.

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας