3:05 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

ΝΔ: «Καταρρέουν οι δείκτες της οικονομίας, καταρρέει και ο κ. Τσίπρας»

ΝΔ: «Καταρρέουν οι δείκτες της οικονομίας, καταρρέει και ο κ. Τσίπρας»

Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, με αφορμή την έρευνα για τον δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα ο δείκτης οικονομικού κλίματος (Economic Sentiment Indicator – ESI), σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα, μειώθηκε στις 91,4 μονάδες από τις 92,5 μονάδες τον Αύγουστο.

Σε αντίθεση με τη Ελλάδα, ο δείκτης αυξήθηκε στην Ευρωζώνη στις 104,9 μονάδες από 103,5 μονάδες τον Αύγουστο και στην Ε.Ε. στις 105,6 από 103,8 μονάδες.

Η υποχώρηση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα προέκυψε από τη μείωση της εμπιστοσύνης στη βιομηχανία, τις υπηρεσίες και τις κατασκευές. 

Οι δείκτες της ικανότητας και της αξιοπιστίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέρρευσαν. Μαζί καταρρέουν και οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας.

Η μόνη λύση για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας είναι η Συμφωνία Αλήθειας και ο χάρτης εξόδου από την κρίση που προτείνει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

 

Διαβάστε επίσης:

Εκτοξεύεται η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας