13:05 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

«Φρούριο» και το Βερολίνο για την επίσκεψη Ομπάμα

«Φρούριο» και το Βερολίνο για την επίσκεψη Ομπάμα

Το Βερολίνο θα είναι ο δεύτερος και τελευταίος σταθμός της μίνι ευρωπαϊκής περιοδείας του Μπαράκ Ομπάμα. Τόσο πολλές αποκλεισμένες ζώνες, τόσοι αστυνομικοί και τόση επαγρύπνηση υπάρχουν πολύ σπάνια στη γερμανική πρωτεύουσα. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί το 2013, κατά την πρώτη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα.

Σήμερα, κατά την τελευταία επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ στη γερμανική πρωτεύουσα, οι γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός, έχοντας καταστρώσει εκτεταμένα σχέδια δράσης.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, προσγειώνεται το βράδυ στο στρατιωτικό τμήμα του αεροδρομίου Τέγκελ. Η αναχώρησή του είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Παρασκευής με προορισμό τη Σύνοδο Ασίας-Ειρηνικού (Apec) στο Περού.

Συναντήσεις με Μέρκελ και ευρωπαίους ηγέτες

Ελάχιστα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά για το πρόγραμμα της επίσκεψης του «πλανητάρχη». Αύριο το απόγευμα συναντάται με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Αργότερα, το βράδυ, θα παρακαθήσει σε δείπνο στην έδρα της καγκελαρίας. Εν συνεχεία, το πρωί της Παρασκευής, καταφθάνουν στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και οι πρωθυπουργοί Ιταλίας (Ρέντσι), Ισπανίας (Ραχόι) και Μ. Βρετανίας (Μέι), οι οποίοι θα έχουν κοινή συνάντηση με την καγκελάριο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας