6:06 Παρασκευή 17 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Αδιάβαστη η κυβέρνηση απέναντι στο παραλήρημα Ερντογάν- Η γκάφα του Τζανακόπουλου

Αδιάβαστη η κυβέρνηση απέναντι στο παραλήρημα Ερντογάν- Η γκάφα του Τζανακόπουλου

Αμήχανος εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν σχετικά με τη συνθήκη της Λωζάνης.

Ως γνωστόν, νωρίτερα, σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην Αγκυρα, ισχυρίστηκε πως η Συνθήκη της Λωζάνης είναι ένα έγγραφο, το περιεχόμενο του οποίου θα πρέπει να συζητηθεί.

Διαβάστε εδώ:

Παραλήρημα Ερντογάν: Ζητάει επίσημα πλέον επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάνης

Όμως απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τζανακόπουλος «οχυρώθηκε» πίσω από την φράση ότι δεν πρόκειται για δήλωση του Τούρκου προέδρου αλλά για «ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα».

«Κύριε Εκπρόσωπε, σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε την προκλητική του, έτσι, διάθεση στη χώρα μας και έβαλε στην πραγματικότητα θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάνης. Ποιο είναι το σχόλιο της κυβέρνησης;» ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Απ’ όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει τέτοια δήλωση του Τούρκου προέδρου. Υπάρχει ένα δημοσίευμα, ανεπιβεβαίωτο. Και με αυτή την έννοια θέλω να σας πω ότι δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να σχολιάσει δημοσιεύματα. Σε κάθε περίπτωση, σας λέω ότι η θέση μας καθώς και η θέση της παγκόσμιας κοινότητας σε ο, τι αφορά την ισχύ της Συνθήκης της Λωζάννης, είναι γνωστή», ήταν η μάλλον αμήχανη αντίδραση του κ. Τζανακόπουλου.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας