12:07 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Τζιχαντιστές σε μοναχικούς λύκους: Να μετατρέψουμε την αλλαγή του χρόνου σε αιματηρή γιορτή

Τζιχαντιστές σε μοναχικούς λύκους: Να μετατρέψουμε την αλλαγή του χρόνου σε αιματηρή γιορτή

Κάλεσμα στους ομοϊδεάτες τους «μοναχικούς λύκους» για επιθέσεις κατά την εορταστική περίοδο σε Ευρώπη αλλά και ΗΠΑ, απηύθυναν μέλη του Ισλαμικού Κράτους, λίγες μόλις ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο.

Μέσω μηνύματος που αναρτήθηκε στην εφαρμογή Telegram, οι αιμοδιψείς μαχητές του ISIS καλούν σε επιθέσεις τους μοναχικούς λύκους, και τους ζητούν να μετατρέψουν την αλλαγή του χρόνου σε «αιματηρή γιορτή».

Στο μήνυμα που αναρτήθηκε στα αραβικά στην εφαρμογή Telegram, ένα μέλος της ομάδας «Μυστικά των Τζιχαντιστών» ζήτησε από τους ομοϊδεάτες του να προχωρήσουν σε επιθέσεις στον Καναδά, στις ΗΠΑ, στη Γαλλία αλλά και στην Ολλανδία, ενώ δημοσιοποίησε και μια λίστα με διευθύνσεις με τις εκκλησίες-στόχους.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης Abu Marya al-Iraqi, απηύθυνε κάλεσμα «για αιματηρούς εορτασμούς στο Χριστιανικό Νέο Έτος», στο πλαίσιο του σχεδίου των τζιχαντιστών να αξιοποιήσουν το δίκτυο των μοναχικών λύκων για να μετατρέψουν «το χριστιανικό νέο έτος σε “αιματηρή ταινία τρόμου”».

Άλλο μέλος της ομάδας ζήτησε από τους μοναχικούς λύκους να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε μεγάλα ξενοδοχεία, πολυσύχναστα καφέ, σε δρόμους, σε αγορές αλλά και «οποιοδήποτε άλλο δημόσιο χώρο».

Παράλληλα, τα μηνύματα περιελάμβαναν εγχειρίδια για την προετοιμασία και τη χρήση όπλων και εκρηκτικών μηχανισμών για τους επίδοξους δράστες.

Σημειώνεται ότι δεν είναι γνωστό αν τα μέλη της ομάδας αυτής στο Telegram είναι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, υποστηρικτές, ή ακόμη και ηγετικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

berlin

Τα παραπάνω έρχονται την ώρα που η Ευρώπη προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από την αιματηρή επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο τη Δευτέρα, όπου σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και άλλοι 48 τραυματίστηκαν.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωσή του, στην οποία ανέφερε ότι ο δράστης ήταν «στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους» που ακολουθούσε εντολές να «στοχεύσει σε χώρες του συνασπισμού».

Την ίδια ώρα, οι γερμανικές αρχές πραγματοποιούν εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό του 24χρονου Τυνήσιου Ανίς Αμρί, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα και έχει επικηρυχθεί για 100.000 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας