10:43 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Οι συνομιλίες που καίνε τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο

Οι συνομιλίες που καίνε τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο

Οι συνομιλίες που έπιασε ο κοριός ανάμεσα σε αλβανούς κακοποιούς και τον Γ. Αντωνόπουλο αλλά και έναν δημοσιογράφο, όπου γίνεται αναφορά σε εμπλοκή του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στην υπόθεση εκβιασμού σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαφία των φυλακών: «Μπουμ μπουμ στο λαιμό» – Οι διάλογοι για δολοφονίες, απόδραση και… αγάπη

Ολόκληρη η δικογραφία για την Μαφία των Φυλακών

Μαφία Φυλακών: Καλούνται ως κατηγορούμενοι δυο πασίγνωστοι ποινικολόγοι

28-01-2019

Συνομιλία Αντωνόπουλου – LEKOCAJ

Αναφέρονται στο θάνατο του TUSHA

Ο Lekocaj υποστηρίζει ότι ο θάνατος οφείλετε σε δηλητηρίαση και όχι σε χρήση ναρκωτικών και προτίθεται να προσδώσει δημοσιότητα σε αυτό.

(όπου Α LEKOCAJ και όπου Β Αντωνόπουλος)

Α: Επειδή εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο Κοίτα να μπορούμε να βρoύμε τέτοιο κανένα φράγκο για να το στείλουμε το πτώμα κάτω.

Β: θα κοιτάξω αυτό τώρα θα κοιτάξουμε

Α: Και εγώ θα πάρω… μίλα και με τον ΛΥΚΟΡΕΖΟ

Β: Ναι

Α: Μίλα και με τον Λυκουρέζο να μας βοηθήσει γιατί δυο εξακόσια κάνει τέτοιο να φύγει κάτω Αλβανία πρώτον και δεύτερον εγώ θα πάρω έναν δημοσιογράφο που τον ξέρεις εσύ έχω μιλήσει στο Τατιάνα Σταφανίδου μαζί του

Β: Ναι

Α: Και θα του πω ζητάω αυτή την χάρη να μου κάνετε .έχω μιλήσει και με εσένα γατί αυτό είναι δολοφονία δεν είναι αυτό που λέτε εσείς πέθανε από την πρέζα .Κατάλαβες; τι θα κάνουμε ;

Β: Ωραία πες του το πες του το πες του το.

Α:Πες του και το κ Αλέξανδρο

Β: Εντάξει

Α: Πες ότι είναι δυο οκτακόσια να φύγει το τέτοιο

Β: Θα του το πω θα του το πω

Α: Η κάσα και να το πάμε κάτω. Να μας βοηθήσει με κανένα φράγκο .Και είναι και 1000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο να φύγει και αυτός.Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μην τέτοια …ξέρεις εσυ.

Β: Θα δούμε θα τα πω αλλά δεν σου υπόσχομαι γι αυτούς.

Α: Με καταλαβαίνεις τι σου λέω γιατί ήταν φίλος μας και ο Μπάκος και ο άλλος.Κατάλαβες;

Β: Λοιπόν θα μιλήσουμε αύριο

28-01-2019

Συνομιλία μεταξύ Αντωνόπουλο – LEKOCAJ

(Όπου Α ο LEKOCAJ και Β ο Αντωνόπουλος)

Α: Εγώ είμαι.Τι κάνεις εσύ;

Β: Είμαστε στο Δικαστήριο με τον Φλώρο.

Α: Α, με τον πούστη.

Β: Ναι, γιατί είναι η Ενέργκα

Α: Α, είναι η Ενέργκα. Θα το βγάλεις το χαρτί ή δεν θα το βγάλεις;

Β: Όχι δεν θα βγάλω τίποτα σήμερα…

Β: Μπράβο, άκουσε με λίγο. Να το αφήσεις έκπληξη για την ημέρα του δύο εκατομμύρια και του πέντε εκατομμύρια…

6-02-2019

Συνομιλία LEKOCAJ με δημοσιογράφο

(Όπου Α ο δημοσιογράφος και Β ο LEKOCAJ)

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας αναφέρεται σε ένα Cd το οποίο υπάρχει σε δικογραφία και δεν έχει απομαγνητοφωνηθεί ολόκληρο.

Β: Ναι όμως αυτοί μπορούν να πούμε εμείς θέλουμε για την υπόθεση δεν μπορουμε να ακουμε 68 giga που μιλάνε ο κόσμος ότι θέλουνε.

Α: Δεν έχει σημασία θα του πεις ποιά θέλεις ακριβώς, του πει ο δικηγόρος από εκεί μέχρι εκεί. όχι,όλα,θα του πει θέλω από εκεί ως εκεί να το εξετάσετε από το τάδε λεπτό …

Β: Ναι υπάρχει εκεί μέσα, υπάρχει ότι ο Αλέξαντρος ο πως τον λένε ο Λυκουρέζος. Ζητάει από τον Ζαφειρόπουλο υποτίθεται δύο εκατομμύρια εγώ ζητώ πέντε εκατομμύρια, ε κάποιος άλλος ζητάει ένα εκατομμύριο

Α: Α, είναι αλήθεια αυτά.

Β: Είναι αλήθεια;

Α: Ναι υπάρχει σε κατάθεση. Από το δικηγόρο Αναγνωστόπουλο, του Φλώρου.

Β: Μπράβο εκεί είναι το ωραίο.

Α: Το θέμα είναι άλλο να το καταθέσεις και άλλο η φωνή,κατάλαβες; Γινόταν παζάρια.

Β: Έγιναν τα παζάρια, είναι μάρτυρας εγώ γι αυτό. Ο Μπάκος (σ.σ. ο συνεργός που δολοφόνησαν στη φυλακή) ξέρεις τι έκανε;Πήρε πενήντα χιλιάρικα για να μην μιλήσει. Όμως τώρα βγαίνουν αυτά και ξέρεις και το άλλο; Μουφεραν ένα χαρτί εδ΄β εμένα στον Κορυδαλλό να το υπογράψω για τριάντα χιλιάρικα. Μου είπαν να σου δώσουν τριάντα χιλιάρικα να υπογράψεις ένα χαρτί, ότι με έβαλε εμένα ο κύριος Αντωνόπουλος να πω αυτά τα παζάρια τα είχε κάνει ο….

Α: Ο Λυκουρέζος.

Β: Ο Λυκουρέζος με τον Αντωνόπουλο επειδή δεν …(ακατάληπτο) αυτό το χαρτί το έχω εδώ. …

 

Ολόκληρη η κατάθεση του Αναγνωστόπουλου που καίει τον Λυκουρέζο 

Η κατάθεση Αναγνωστόπουλου: «Ο Λυκουρέζος απαίτησε 2 εκ ευρώ» Στην κατάθεσή του, στις 27 Μαρτίου, ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος ο οποίος μαζί με τον αδικοχαμένο Ζαφειρόπουλο εκπροσωπούσε τον Αριστείδη Φλώρο είναι καταπέλτης για τις απαιτήσεις των συναδέλφων του (Λυκουρέζου και Παναγόπουλου) προκειμένου να κλείσει «αναίμακτα» η αντιδικία Αντωνόπουλου-Φλώρου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Καταθέτει επί λέξη: « Στις 30-8 επρόκειτο να συναντηθούμε με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο γραφείο μου, γιατί εκείνος στη συνέχεια θα είχε συνάντηση στο γραφείο του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, με τον ίδιο και τον δικηγόρο Θεόδωρο Παναγόπουλο, όπως μου είχε πει, σε σχέση με την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου, με μηνυτή τον Γεώργιο Αντωνόπουλο, που θα εκδικαζόταν στο ΜΟΔ Αθηνών στις 4-9-2017. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, μου τηλεφώνησε όμως και μου είπε ότι λόγω μιας αυτόφωρης διαδικασίας την οποία είχε αναλάβει, δεν θα προλάβαινε να συναντηθούμε και ότι θα με ενημέρωνε, μετά την παραπάνω συνάντηση στο γραφείο Λυκουρέζου.

Πράγματι, μου τηλεφώνησε την επόμενη μέρα, αν θυμάμαι καλά, και με ενημέρωσε ότι κατά τη συνάντηση που είχε, προβλήθηκαν εκ μέρους του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, οικονομικές απαιτήσεις, της τάξεως των δύο εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με την υπόθεση Αντωνόπουλου. Δεν μου διευκρίνισε όμως, ούτε εγώ τον ρώτησα, τί είδους απαιτήσεις και τίνος, αφορούσε το ποσό αυτό. Σημειωτέον, ότι και ο Αριστείδης Φλώρος μου είχε αναφέρει όταν τον είχα επισκεφθεί στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού την πρώτη φορά στις 27-7-2017, ότι προβάλλονταν από τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο τέτοιου είδους απαιτήσεις».

Και συνεχίζει στην κατάθεσή του: «Στις 31-8, αν θυμάμαι καλά, πιθανόν και την 1-9 είχα τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, για την επικείμενη δίκη και του ανακοίνωσα ότι πρόθεση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και εμού ήταν να ζητήσουμε από το Δικαστήριο, την αναβολή της συζήτησης της υποθέσεως, τον ρώτησα δε, εάν ο πολιτικώς ενάγων και οι συνήγοροί του δηλ., ο ίδιος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, θα συναινούσαν στο αίτημα μας για αναβολή. Εκείνος μου απάντησε ότι, επειδή οι επανειλημμένες συζητήσεις που είχαν με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για την υπόθεση δεν είχαν οδηγήσει πουθενά, αν δεν άλλαζε κάτι μέχρι την δίκη της 4-9-2017, δεν θα συναινούσαν στο παραπάνω αίτημά μας.

Κατά τη συνομιλία μας, εγώ δεν τον ενημέρωσα ότι, όπως με είχε πληροφορήσει η οικογένεια ΦΛΩΡΟΥ, η κλήση στον Αριστείδη Φλώρο για την εν λόγω δίκη, είχε επιδοθεί εκπρόθεσμα και άρα συνέτρεχε λόγος απαραδέκτου της συζήτησης της υποθέσεως. Πριν από την έναρξη της δίκης και ενώ εγώ ευρισκόμουν στην αίθουσα του Δικαστηρίου, με πλησίασε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και επί παρουσία του Γεώργιου Αντωνόπουλου και του δικηγόρου Θεμιστοκλή Σοφού, μου εκδήλωσε ότι ο Γεώργιος Αντωνόπουλος δεν θα παραστεί ως πολιτικώς ενάγων στη δίκη.

Σε συνομιλία που είχα με τον Γεώργιο Αντωνόπουλο στη συνέχεια, στο χώρο του Δικαστηρίου, και αφού του ζήτησα να μιλήσουμε για την υπόθεση σε εύθετο χρόνο, εκείνος μου είπε «με τους Αλβανούς όμως τι θα κάνετε;», εννοώντας προφανώς τους δύο συγκατηγορουμένους του Αριστείδη Φλώρου Aber Βako και Olti Dulce. Εγώ του απάντησα ότι δεν σκόπευα να επικοινωνήσω με τους Αλβανούς.

Θέλω να προσθέσω ότι, όπως άκουσα την ημέρα της δίκης και πριν από την έναρξη της διαδικασίας, οι Αντωνόπουλος, Λυκουρέζος, Παναγόπουλος και Σοφός είχαν συνάντηση στο πατάρι του καφέ-βιβλιοπωλείου «ΣΑΚΟΥΛΑΣ» στην Κυρίλλου Λουκάρεως. Επίσης, στις 27-7-2017 που επισκέφθηκα τον Αριστείδη Φλώρο στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων του Κορυδαλλού, μου είχε αναφέρει ότι ο Γεώργιος Αντωνόπουλος μαζί με τον Θεμιστοκλή Σοφό, τον είχαν επισκεφθεί και είχαν συζητήσει την υπόθεση του Αντωνόπουλο με φιλική κατάληξη μεταξύ Αντωνόπουλου και Φλώρου.

Η προβολή των οικονομικών απαιτήσεων που προανέφερα, με είχε ξενίσει, δεδομένης της φύσεως της υποθέσεως. Εννοώ δηλαδή, ότι αν ο Αντωνόπουλος εξακολουθούσε να πιστεύει ότι ο Φλώρος είχε παραγγείλει τη δολοφονία του, δεν ήταν καθόλου φυσιολογικό να θέλει να κλείσει συμβιβαστικά την υπόθεση. Αν πάλι, είχε αναθεωρήσει την άποψή του για τη συμμετοχή του Φλώρου, επίσης δεν ήταν λογικό, να του ζητούνται χρήματα.

Δεν θεωρώ εξάλλου ότι ποσό αυτής της τάξεως θα μπορούσε να είναι δικηγορική αμοιβή, δεδομένου ότι δεν θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε δικηγορικές υπηρεσίες τέτοιας αξίας».

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας