10:12 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Παγκόσμιος συναγερμός! Επίθεση σε δυο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν!

Παγκόσμιος συναγερμός! Επίθεση σε δυο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν!

Το Βρετανικό Ναυτικό εξέδωσε προειδοποίηση για την περιοχή χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες – Σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΑΕ το τάνκερ «Front Altair» φλέγεται
Αναφορές από διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για δύο μεγάλες εκρήξεις σε δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν.

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει μετά την επίθεση που δέχθηκαν – πιθανότατα με τορπίλη – δυο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν. Ο Αμερικανικός Πέμπτος Στόλος ανακοίνωσε ότι έλαβε σήμα κινδύνου και ότι σπεύδει να συνδράμει τα δυο δεξαμενόπλοια που έπλεαν στον Κόλπο του Ομάν κοντά στα Στενά του Ορμούζ. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ παρέχει σήμερα βοήθεια σε δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν αφού έλαβε δύο σήματα κινδύνου, ανακοίνωσε ο Πέμπτος Στόλος, η βάση του οποίου είναι στο Μπαχρέιν. «Εχουμε ενημερωθεί για την φερόμενη επίθεση σε δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν. Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό στην περιοχή δέχθηκε δύο ξεχωριστά σήματα κινδύνου στις 6:12 πμ τοπική ώρα και ένα δεύτερο στις 07:00 πμ», δήλωσε ο Τζόσουα Φρέι του Πέμπτου Στόλου.

Μια οργάνωση θαλάσσιας ασφάλειας, που διοικείται από το Βρετανικό Ναυτικό προειδοποιεί ότι ένα, μέχρι στιγμής απροσδιόριστο περιστατικό σημειώθηκε στον Κόλπο του Ομάν και συνιστά «εξαιρετική προσοχή» στα πλοία που κινούνται στην περιοχή. Οι συντεταγμένες που δίνει η προειδοποίηση τοποθετούν το περιστατικό περίπου 45 χλμ από την ακτογραμμή του Ιράν.

Το ένα τάνκερ δέχθηκε επίθεση με τορπίλη στον Κόλπο του Ομάν σήμερα το πρωί. Ακολούθησε έκρηξη και στο δεύτερο. Σύμφωνα με το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων οι εκρήξεις προκλήθηκαν από επίθεση με τορπίλη που εξαπολύθηκε εναντίον των πλοίων. Εκκενώθηκαν τα δυο δεξαμενόπλοια και το πλήρωμά τους είναι ασφαλές. Για ποια πλοία πρόκειται. Ένας ελαφρά τραυματίας.

Τα ιρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία, ότι σημειώθηκαν εκρήξεις στην περιοχή με στόχο δύο δεξαμενόπλοια. Ειδικότερα, ο ιστότοπος της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης, επικαλούμενος το λιβανέζικο δορυφορικό κανάλι Al-Mayadeen είπε ότι δύο δεξαμενόπλοια δέχτηκαν επίθεση στον Κόλπο του Ομάν, χωρίς ωστόσο να παρέχει κάποια απόδειξη.

Σύμφωνα με πηγές του Al Arabiya, και πιο συγκεκριμένα έναν αξιωματούχο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από το λιμάνι της Φουτζέιρα, το τάνκερ «Front Altair» φλέγεται. Το δεξαμενόπλοιο είχε φορτώσει πετρέλαιο από το Αμπού Ντάμπι και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι έχει προκαλέσει την πυρκαγιά.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας