10:00 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Φτιάξτε ωραιότατες μαρέγκες με άρωμα βανίλια και κρέμα!

Φτιάξτε ωραιότατες μαρέγκες με άρωμα βανίλια και κρέμα!

TIP Βάζουμε λίγη από την ποσότητα της μαρέγκας στις γωνίες του ταψιού, ώστε να κολλήσει η λαδόκολλα και να μην σηκώνεται κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

ΥΛΙΚΑ
130 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

130γρ. ζάχαρη, άχνη

130γρ. ασπράδι αυγού

2 πρέζες αλάτι

Για τη γέμιση:

500 ml γάλα, πλήρες

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. κορν φλάουρ

4 κρόκοι από αυγά medium

20 γρ. βούτυρο, παγωμένο

Για το σερβίρισμα:

Φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο

Τριμμένη σοκολάτα

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C στον αέρα, στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και αφήνουμε στην άκρη.

2Έπειτα, στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα για 3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και μόλις αρχίσουν και αφρίζουν τα ασπράδια, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη κρυσταλλική ζάχαρη.
3Μόλις σφίξει η μαρέγκα, συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε κουταλιές από την άχνη μέσα στο μίξερ.4Μόλις απορροφηθεί τελείως, σταματάμε το χτύπημα. Θέλουμε η μαρέγκα μας να είναι γυαλιστερή, οπότε ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, σε περίπτωση που στα τοιχώματα έχει μείνει άχνη.
5Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.
6Αδειάζουμε τη μαρέγκα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε τοποθετήσει ίσια μύτη και σχηματίζουμε φωλιές πάνω στο ταψί που ο πάτος τους έχει διάμετρο 8 εκ.
7Ψήνουμε για 1,5-2 ώρες. Μόλις ετοιμαστούν, κλείνουμε το φούρνο, ανοίγουμε ελαφρά την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε να κρυώσουν οι μαρέγκες εκεί μέσα.
8Εκτέλεση για τη γέμιση: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και τη μισή ζάχαρη και τη βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση.
9Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ και χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα.
10Έπειτα μόλις βράσει το γάλα, με μια κουτάλα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πάρουν θερμοκρασία τα αυγά, αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς, σιγοβράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
11Μόλις πήξει, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε την κρέμα σε ένα βαθύ μπολ, καλύπτουμε με μία διαφανή μεμβράνη η οποία ακουμπάει πάνω στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
12Ύστερα, αφού κρυώσει η κρέμα, αδειάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τις μαρέγκες και σερβίρουμε με καβουρδισμένο αμύγδαλο και τριμμένη σοκολάτα.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας