17:20 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Αρτέμης Σώρρας: Ξανά ενώπιον της δικαιοσύνης για τις απάτες με τα 600 δις

Αρτέμης Σώρρας: Ξανά ενώπιον της δικαιοσύνης για τις απάτες με τα 600 δις

Στις αρχές του μήνα, και πιο συγκριμένα στις 6 Νοεμβρίου, θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης στο εδώλιο του Τριµελούς Εφετείου Κακουργηµάτων ο «κραταιός πολέµαρχος και άρχοντα του φωτός… Αρτέµης Σώρρας».

Θα δικαστεί, µεταξύ άλλων, για απάτη, εγκληµατική οργάνωση και ξέπλυµα µαύρου χρήµατος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής. Όρκοι, παγανιστικές τελετές, εξώδικα, µετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής», «µποναµάδες 20.000 ευρώ» για κάθε ψήφο ήταν μερικές από τις διάσημες πλέον τεχνικές του για να προσελκύει αδαείς.

Μόλις πριν από λίγους µήνες εκδόθηκε σε βάρος του αλλά και ακόµη 22 συνεργατών του παραπεµπτικό βούλευµα που τους φέρνει αντιµέτωπους κατά περίπτωση µε τις κακουργηµατικές πράξεις της απάτης, της εγκληµατικής οργάνωσης, του ξεπλύµατος µαύρου χρήµατος, αλλά και µε πληµµεληµατικές πράξεις, όπως η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η πρόκληση ή διέγερση σε διάπραξη κακουργηµάτων ή πληµµεληµάτων.

Ο προσηλυτισµός νέων µελών µε «τυράκι» τα 600 δισ. δολάρια

Από το παραπεµπτικό βούλευµα αποκαλύπτεται ότι ο Αρτέµης Σώρρας εµφανίζεται ως αρχηγός µιας εγκληµατικής οργάνωσης, τα µέλη της οποίας «προσηλύτιζαν» φορολογουµένους, ασφαλισµένους και δανειολήπτες σε όλη τη χώρα, ενώ µε τους ψευδείς ισχυρισµούς για κατοχή µιας αστρονοµικής περιουσίας 600 δισ. δολαρίων τούς εξαπάτησαν υποσχόµενοι ότι θα τους διαγράψουν τα χρέη.

Η ζηµιά για το ελληνικό ∆ηµόσιο και τις τράπεζες, βέβαια, ήταν τεράστια, αφού, όπως εξηγείται στο βούλευµα, «ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι ανεξόφλητες ληξιπρόθεσµες οφειλές 10 πολιτών προς το ∆ηµόσιο, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταµεία ανέρχονταν στο ποσό των 348.596 ευρώ και οι µέχρι την 9-9- 2013 ανεξόφλητες ληξιπρόθεσµες οφειλές 115 πολιτών στο ΙΚΑ ανέρχονταν στο ποσό των 4.709.481 ευρώ».

Στο µεταξύ, την περίοδο 2012- 2016 η οργάνωση του Αρτέµη Σώρρα φέρεται να χρησιµοποίησε τον χρηµατοπιστωτικό τοµέα «µε την τοποθέτηση σε αυτόν και τη διακίνηση µέσω αυτού εσόδων που προέρχονταν από εγκληµατικές δραστηριότητες, µε σκοπό να προσδοθεί νοµιµοφάνεια στα εν λόγω έσοδα (…), ενώ παραπλανηθέντα από αυτούς πρόσωπα κατέθεσαν διάφορα χρηµατικά ποσά σε λογαριασµό της Eurobank µε δικαιούχο την αστική εταιρεία «Ελεύθεροι Ενεργοί Ενωµένοι Πολίτες», τα οποία οι κατηγορούµενοι διέθεσαν για την ικανοποίηση αναγκών λειτουργίας της εγκληµατικής οργάνωσης (µίσθωση, εξοπλισµός γραφείων, εκτύπωση φυλλαδίων, κάλυψη δαπανών ηλεκτροδότησης)».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένοχος για διασπορά Fake news ο Σώρρας

 

Αρτέμης Σώρρας από τη φυλακή: Καθίστε να βγω πρωθυπουργός και θα δείτε τι θα γίνει!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας