6:22 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Καταδίκασαν νεκρή για αδίκημα που διέπραξε… 12 χρόνια μετά το θάνατό της

Καταδίκασαν νεκρή για αδίκημα που διέπραξε… 12 χρόνια μετά το θάνατό της

Άλλη μια ιστορία «καθημερινής ελληνικής τρέλας» ζει ένας πολίτης στη Ρόδο ο οποίος ανακάλυψε ότι η μητέρα του καταδικάστηκε σε εξάμηνη φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 ευρώ για αδίκημα το οποίο διέπραξε το 2012 ενώ εκείνη έχει πεθάνει από το 2000.

Στην υπόθεση κατηγορούμενος είναι και ο ίδιος, κάτι που αγνοούσε και ανακάλυψε από την εφορία, η οποία πρόσφατα του έστειλε έγγραφο με το οποίο του ζητά να πληρώσει πάνω από 10.500 ευρώ.

Όπως αναφέρει η «Ροδιακή», όλα ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου 2019 όταν ο 70χρονος έλαβε μία ειδοποίηση χρεών της ΑΑΔΕ στο σπίτι του στην πόλη της Ρόδου, όπου διαμένει τα τελευταία 30 χρόνια.

Ύστερα από σχετική αναζήτηση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., τον πληροφόρησαν ότι τόσο ο ίδιος όσο και η νεκρή μητέρα του είχαν καταδικαστεί με πρόστιμο 5.000 ευρώ το οποίο λόγω προσαυξήσεων ξεπέρασε τις 10.000. Πράγματι, από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι μπορεί η μητέρα του 70χρονου να απεβίωσε το 2000 σε ηλικία 84 ετών, αλλά 12 χρόνια αργότερα, εντοπίστηκε μαζί με το γιο της, από αστυνομικούς σε μικρό νησί της Δωδεκανήσου, να κάνουν αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες στην οικοδομή τους η οποία δεν είχε άδεια.

Μάλιστα από τη δικογραφία προκύπτει ότι είχε γίνει και αυτοψία από την αστυνομία η οποία και είχε «τσακώσει» τον 70χρονο και την νεκρή μητέρα του στις 10.30 το πρωί της 12ης Νοεμβρίου 2012 να κλείνουν έναν λάκκο.

Σημειώνεται πως ο 70χρονος δεν είχε εμφανιστεί τότε στο δικαστήριο, αφού δεν είχε λάβει κλήση ώστε να γνωρίζει ότι δικάζεται. Ο σουρεαλισμός της υπόθεσης συνεχίζεται καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι τόσο ο 70χρονος όσο και η πεθαμένη μητέρα του, είναι πρόσωπα αγνώστου διαμονής και οι κλήσεις τους επιδόθηκαν στο Δήμο Ρόδου προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία τοιχοκόλλησης.

Πλέον, η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια αφού ο 70χρονος υπέβαλε έφεση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Πηγή: altsantiri.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας