5:39 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Αδέλφια Παϊτέρη: «Μας έκαναν bullying για το επώνυμό μας»

Αδέλφια Παϊτέρη: «Μας έκαναν bullying για το επώνυμό μας»

Ο Αλέξανδρος και ο Θάνος πήραν τη σκυτάλη και χαράζουν τη δική τους πορεία στο χώρο του τραγουδιού. Τι λένε για τον πατέρα τους και τον ρατσισμό που έχουν βιώσει λόγω της καταγωγής τους

 ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Μπορεί τα αδέρφια Παϊτέρη να έγιναν γνωστά σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όμως ο Αλέξανδρος και ο Θάνος είναι ντουέτο στο χώρο του τραγουδιού εδώ και 13 χρόνια. Έχοντας κληρονομήσει από τους τραγουδιστές γονείς τους τα γονίδια της καλλιφωνίας, χαράζουν τη δική τους πορεία στην τέχνη της μουσικής. Δεν δίνουν συχνά συνεντεύξεις, όμως «άνοιξαν»την καρδιά τους στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» και μας άφησαν να τους γνωρίσουμε καλά!

Σας πετυχαίνω σε μια περίοδο που τρέχετε όλη μέρα. Τι ετοιμάζετε;

Κάνουμε live στην Αθήνα, αλλά και στην επαρχία με μια καταπληκτική μπάντα που έχουμε φτιάξει με υπέροχους μουσικούς. Ταυτόχρονα είμαστε στο στούντιο και το πολύ αρχές Φλεβάρη θα κυκλοφορήσει το νέο μας τραγούδι.
Πώς είναι να συνεργάζονται δύο αδέρφια μεταξύ τους;
Γνωριζόμαστε 30 χρόνια, από την πρώτη μας μέρα και τραγουδάμε μαζί από τα πέντε μας. Συχνά υπάρχουν διαφωνίες, όπως σε όλα τα αδέρφια. Έχει τύχει να τσακωθούμε και σε live, αλλά η μουσική μας ενώνει. Άλλωστε, εκτός από αδέρφια είμαστε και κολλητοί και συνεργάτες.

Ξεκινήσατε από πολύ μικροί στο τραγούδι. Δεν είναι επικίνδυνη η νύχτα για δύο ανήλικα παιδιά;

Επαγγελματικά ξεκινήσαμε στα 17 μας, στο μαγαζί του πατέρα μας. Έτσι, υπήρχε ένα περιβάλλον προστατευμένο τα πρώτα χρόνια. Γενικά,όμως, η νύχτα θέλει πολύ γερό στομάχι. Ήμασταν,όμως, προϊδεασμένοι από τον πατέρα μας που πάντα μας έλεγε ότι είναι πολλοί οι κίνδυνοι και να μην υποκύψουμε ποτέ στα «θέλω» των άλλων.

Βρεθήκατε ποτέ αντιμέτωποι με άσχημες προτάσειςπου κρύβει η νύχτα;

Έχουμε δεχτεί προτάσεις και για χρήση ναρκωτικών και για σεξουαλικά ανταλλάγματα. Ευγενικά έχουμε αρνηθεί. Εμείς ούτε καν πίνουμε, γιατί τα όνειρά μας τα κάνουμε πραγματικότητα όντες καθαροί. Έχει τύχει να μας πλησιάσουν με δέλεαρ να μας γράψουν ένα καλό κομμάτι, αλλά καταλάβαμε πως ο άνθρωπος που είχαμε απέναντί μας ήθελε κάτι παραπάνω από εμάς. Σημασία έχει να προχωράμε να με την αξία μας κι όχι με τέτοιους τρόπους.

Βιώσατε ρατσισμό στην παιδική ηλικία λόγω της καταγωγής σας;

Θάνος: «Στο σχολείο υπήρξαν περιστατικά, αλλά ήταν μεμονωμένα. Βέβαια, μόνο και μόνο λόγω του επίθετου «Παϊτέρης» έχει υπάρξει bullying στο πρόσωπό μας. Το επώνυμο«Παϊτέρης» έχει δύο όψεις. Μπορεί το 90% του κόσμου να αγαπά τον πατέρα μας, αλλά υπάρχουν και οι ρατσιστές».
Αλέξανδρος: «Όταν στο στρατό ένας φαντάρος με αποκάλεσε “Άντε μωρέ, γύφτο”, του απάντησα ότι είμαι γύφτος και είναι τιμή μου. Στο τέλος γίναμε φίλοι και τραγουδούσαμε μαζί παίζοντας κιθάρα».

Ο πατέρας σας πολλές φορές δέχτηκε έντονη κριτική για την απόφασή του να ασχοληθεί με την πολιτική.

Ο πατέρας μας ήθελε πραγματικά να βοηθήσει τους τσιγγάνους και γι’ αυτό ακριβώς πήγαινε από το ένα κόμμα στο άλλο, επειδή τον κορόιδευαν. Ήθελαν τις ψήφους που τους πήγαινε και μετά δεν γινόταν τίποτα από την πλευρά τους.

Σίγουρα οφείλετε πολλά στον πατέρα σας, αλλά έχετε κι έναν άλλον ήρωα, τη μητέρα σας.

Είναι όντως ηρωίδα. Στα έξιμας, που φύγαμε από το Παλαιό Φάληρο και πήγαμε στην Αθήνα μαζί της, ήταν πολύ δύσκολα στην αρχή και έκανε δύο δουλειές για να μας μεγαλώσει.

Πώς βιώσατε εσείς εκείνη την περίοδοως παιδιά;

Όχι άσχημα. Τα Σαββατοκύριακα, μάλιστα, πηγαίναμε στον πατέρα μας. Όταν δύο άνθρωποι δεν τα βρίσκουν είναι καλό να χωρίζουν για να μη βιώνουν και τα παιδιά τους τσακωμούς.

Πώς ήταν οι σχέσεις με τον πατέρα σας εκείνη την περίοδο;

Η σχέση μας είχε πάντα σκαμπανεβάσματα, δεν ήταν πάντα καλές. Υπήρχαν διαφωνίες και τσακωμοί. Θυμάμαι ότι είχαμε να μιλήσουμε δύο χρόνια επειδή θεωρούσαμε πως κάποια πράγματα έπρεπε να τα χειρίζεται λίγο διαφορετικά. Τότε, υπήρξε εγωϊσμός και από τις δύο πλευρές. Πλέον,όμως, έχουμε μια καλή σχέση και βγαίνουμε έξω ως φίλοι.

Ο…διορισμός που άναψε φωτιές

Τον Ιούνιο έγινε ντόρος όταν με εντολή Σπίρτζη διορίστηκε ένας από τους αδερφούς σας.
Κάτι είχαμε ακούσει (γέλια). Εμείς το μάθαμε τελευταίοι μέσω των socialmedia, όταν κόσμος μας έστελνε μηνύματα νομίζοντας πως διορίστηκε κάποιος από εμάς τους δύο, επειδή εμάς γνωρίζουν λόγω δουλειάς. Ειλικρινά, δεν ξέρουμε τι συνέβη τότε και δεν το ψάξαμε γιατί κάποιες σχέσεις είναι οριοθετημένες. Πάντως, έχουμε την εντύπωση ότι δεν ολοκληρώθηκε ο διορισμός και δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά, είμαστε τραγουδιστές.

* Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” της Κυριακής

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας