23:07 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ο Νίκος Πατέρας πουλάει την έπαυλη στη Βουλιαγμένη

Ο Νίκος Πατέρας πουλάει την έπαυλη στη Βουλιαγμένη

Πωλητήριο στην υπερ- πολυτελή βίλα του στη Βουλιαγμένη έχει βάλει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο εφοπλιστής Νίκος Πατέρας. Πρόκειται για ένα ανάκτορο στην οδό Τερψιχόρης, το οποίο απευθύνεται σε πολύ λίγους ανθρώπους του πλανήτη, τόσο σε ό,τι αφορά το μέγεθός του όσο και τα λειτουργικά του έξοδα.

Toυ Γιώργου Μανουσακάκη 

Η τιμή εκκίνησης για την πώληση της βίλας-παλάτι ανέρχεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στα 15 εκατ. ευρώ. Το τίμημα θεωρείται λογικό, καθώς πρόκειται για μια κατασκευή υπερπολυτελή, νεόδμητη, συνολικού εμβαδού 3.800 τ.μ., σε οικόπεδο που βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες περιοχές της Βουλιαγμένης, επιφάνειας 2,8 στρεμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περιοχή το κάθε στρέμμα αδόμητης γης (που δεν υπάρχουν και πολλά) ξεπερνά σε αξία τα 3 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό της βίλας–παλάτι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διαθέτει 25 θέσεις παρκινγκ, τέσσερις σουίτες-υπνοδωμάτια, τέσσερις ξενώνες, αμέτρητους βοηθητικούς χώρους, σαλόνια και τραπεζαρίες. Στην ουσία είναι ένα σπίτι για πολύ λίγους ανθρώπους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να το αγοράσουν, καθώς ο 56χρονος εφοπλιστής όταν το κατασκεύαζε δεν ήταν καθόλου φειδωλός στα έξοδα.

Νίκος Πατέρας

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εσωτερικό του τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί εκτός του ότι είναι πρώτης ποιότητας, είναι μοναδικά, καθώς έχει γίνει ένας τέλειος συνδυασμός του μαρμάρου με το ξύλο, του αλάβαστρου με τον γρανίτη και γενικά όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα οικο- δόμημα που αγγίζει πιο πολύ την κατηγορία του ανακτόρου παρά της βίλας.

Άλλωστε, το σπίτι περικλείεται από ψηλό φράχτη, ο οποίος σε συνδυασμό με τα ψηλά δένδρα, μοιάζει με απόρθητο κάστρο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νίκος Πατέρας, ο οποίος είναι και ο μοναδικός που κατάφερε η ομάδα του να πάρει νταμπλ μετά την οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει αποφασίσει να πουλήσει το ακίνητό του εδώ και περίπου οκτώ μήνες παρά το γεγονός ότι δεν έχει κάποιο οικονομικό πρόβλημα.

Νίκος Πατέρας

Γι’ αυτόν το λόγο, άλλωστε, το συγκεκριμένο ακίνητο δεν φιγουράρει σε κάποιες σελίδες μεσιτικών γραφείων, καθώς απευθύνεται σε συγκεκριμένο… κοινό. Άλλωστε, πέρυσι ο στόλος της εταιρείας του, Contships, έφτασε τα 40 πλοία, καθώς τον πε- ρασμένο Οκτώβριο εξαγόρασε δύο ακόμα πλοία μεταφοράς εμπορευ- ματοκιβωτίων (feeder). Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η ναυτιλιακή συμφώνησε να καταβάλει 11 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση του χωρητικότητας 1.267-TEU πλοίου Beatriz B (κατασκευής 2008) και το ίδιας χωρητικότητας Veronica B (κατασκευής 2007). Η Contships πρόκειται να αναβαθμίσει τα δύο πλοία, ώστε να διπλασιάσουν τη δυναμικότητά τους.

To who is who 

Ο Νίκος Πατέρας, που ιστορικά είναι γνωστός για τις κινήσεις του στα δεξαμενόπλοια και τον Παναθηναϊκό, ίδρυσε τη νέα ναυτιλιακή του εταιρεία από το μηδέν το 2014. Έκτοτε υπολογίζεται πως έχει επενδύσει περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια για να χτίσει τον στόλο της που πλέον, μετά και την προαναφερθείσα αγορά, έφτασε σε μέγεθος 40 πλοίων. Όλα είναι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων περιφερειακών πλοίων (feeder), χωρητικότητας από 704 TEU έως τα 1.432 TEU, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία τους κατασκευάστηκε μεταξύ 2003 και 2009. Καθώς ο στόλος αριθμεί πλέον 40 και 50 πλοία, στόχο που είχε θέσει αρχικά ο Έλληνας εφοπλιστής, αρχίζει πλέον να ξεκαθαρίζει τα μικρότερα και παλαιότερα πλοία του, αντικαθιστώντας τα με νεότερα και μεγαλύτερου μεγέθους. Σε αυτό το πλαίσιο, η εξαγο- ρά των Veronica B και Beatriz B αποτελεί μία κίνηση ανανέωσης του στόλου της Contships. Ο Νίκος (Νικόλας) Πατέρας είναι Έλληνας πλοιοκτήτης και πρώην πρόεδρος της ομάδας ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού. Κατάγεται από τις Οινούσσες της Χίου και γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Αυγούστου του 1963. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου. Ο πατέρας του Διαμαντής, διετέλεσε για χρόνια παράγοντας του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου και είναι ένας από τους μεγάλους δωρητές της ελληνικής πολιτείας με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο υπέρ νοσοκομείων, ναών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κ.λπ.

Το 1992, ο Νικόλας, έχοντας προηγουμένως εργαστεί μαζί με τον πατέρα του, Διαμαντή, και τον θείο του, Ιωάννη, ίδρυσε τη δική του ναυτιλιακή εταιρεία καταφέρνοντας να διαχειριστεί στόλο έως και 50 πλοίων που τελικά εκποίησε με μεγάλο κέρδος πριν την κρίση. Την περίοδο μεταξύ 2008 και 2010 διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

*Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας