3:24 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Οι VIP στόχοι των ληστών με τα καλάσνικοφ

Οι VIP στόχοι των ληστών με τα καλάσνικοφ

Ανησυχία και προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς και σε επιχειρηματίες και καλλιτέχνες στα Βόρεια και Νότια Προάστια, έχει προκαλέσει η δράση ομάδας αδίστακτων ληστών, που εισβάλουν με καλάσνικοφ σε σπίτια ακόμη και αν υπάρχουν αστυνομικοί ή ιδιωτικοί φύλακες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Μ» στο στόχαστρο των σκληρών κακοποιών έχουν μπει μέχρι στιγμής ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, καθώς και ο «MrAegean», Ευτύχης Βασιλάκης. Οι Αρχές εκτιμούν πως οι δράστες είναι τα ίδια άτομα που εισέβαλαν στο σπίτι της τραγουδίστριας Καίτης Γαρμπή και του συζύγου της, επίσης τραγουδιστή, Διονύση Σχοινά στη Νέα Ερυθραία αλλά και σε σπίτι εφοπλιστή στην οδό Ερμιονίδος στην Εκάλη.

Η ομάδα των τεσσάρων αδίστακτων κακοποιών, παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες που τη διαχωρίζουν από τις άλλες ληστρικές ομάδες. Οι συγκεκριμένοι κακοποιοί δεν διστάζουν να εισβάλουν στα σπίτια-«στόχους» με καλάσνικοφ ακόμη και όταν μέσα βρίσκονται οι ένοικοί τους ή ακόμη και αν ο χώρος φυλάσσεται από αστυνομικούς ή σεκιούριτι. Μάλιστα, εκτός από τα καλάσνικοφ που φέρουν, φορούν και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Οι δράστες κατάφεραν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, να εισβάλουν στο σπίτι του Ευτύχη Βασιλάκη,Ceo της αεροπορικής εταιρείας Aegean, την περασμένη Κυριακή. Οι κακοποιοί κατάφεραν να αφαιρέσουν χρήματα και τιμαλφή. Οι αδίστακτοι δράστες επιχείρησαν να εισβάλουν και στο σπίτι του προέδρου των Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρου Βενιάμη, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, δίχως όμως επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο παραπάνω άνδρες, είναι από τους πλέον επιτυχημένους και επιφανείς Ελληνες επιχειρηματίες με παγκόσμια εμβέλεια και ως εκ τούτου ιδιαίτερης προστασίας,με τους δράστες όμως να μην διστάζουν να επιχειρούν ληστρικές επιδρομές σε VIP στόχους.

Τα ξημερώματα της 25ης Ιανουαρίου, η δημοφιλής τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή βρέθηκε αντιμέτωπη με τέσσερα άγνωστα άτομα όταν επέστρεφε στο σπίτι της στη Νέα Ερυθραία. Οι κακοποιοί την ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων ενώ ετοιμαζόταν να μπει στο υπόγειο πάρκινγκ του σπιτιού της. Την ανάγκασαν να τους ανοίξει την πόρτα του σπιτιού της, ενώ μέσα κοιμόταν ο σύζυγός της, επίσης τραγουδιστής, Διονύσης Σχοινάς. Οι αδίστακτοι κακοποιοί έδεσαν το ζευγάρι και με την απειλή των όπλων τούς ανάγκασαν να τους πουν πού είχαν χρήματα και κοσμήματα. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς δεν δίστασε να απειλήσει τον Διονύση Σχοινά, πως αν δεν συνεργαστεί «θα του φύτευε μια σφαίρα στο κεφάλι». Οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν από το ζευγάρι των τραγουδιστών, έξι πλάκες από ασήμι, δύο ρολόγια, 40.000 ευρώ και έναν χρυσό σταυρό.

Στις 20:30 το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου, δύο άγνωστοι δράστες κατάφεραν να διαρρήξουν την κεντρική είσοδο της οικίας του εφοπλιστή Φραγκίσκου Σταφυλοπάτη στην οδό Ερμιονίδος στην Εκάλη. Οι κακοποιοί σε αυτή την περίπτωση ήταν δύο άτομα, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανήκουν στην σκληρή ομάδα των δραστών που εισβάλουν σε σπίτια celebrities και επιχειρηματιών. Ο εφοπλιστής εκείνη την ημέρα βρισκόταν στο εξωτερικό και οι κακοποιοί, ακινητοποίησαν την οικιακή βοηθό του από τις Φιλιππίνες. Κατάφεραν να αφαιρέσουν 2.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα μεγάλης αξίας. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι ληστές παρακολουθούσαν για καιρό το σπίτι, ενώ δεν αποκλείεται να γνώριζαν για την απουσία του Σταφυλοπάτη. Η οικιακή βοηθός αμέσως μετά την απομάκρυνση των δραστών, κάλεσε την Αμεση Δράση και έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, που διενεργεί την προανάκριση. Η γυναίκα περιέγραψε τους δράστες, οι οποίοι όπως φαίνεται ήταν «επαγγελματίες», καθώς είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους και δεν είχαν αφήσει κανένα ίχνος πίσω τους. Η αστυνομία από την άλλη πλευρά «ποντάρει» στον εντοπισμό γενετικού υλικού, καθώς οι δράστες φέρονται να φορούσαν γάντια. Οι αστυνομικοί εξετάζουν τον σωματότυπο των δραστών, προσπαθώντας να τους ταυτοποιήσουν, με πληροφορίες να θέλουν τις Αρχές να βρίσκονται στα ίχνη τους.

*Όπως δημοσιεύθηκε στην “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας