12:11 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός: Eνδεχόμενο ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα

Κορωνοϊός: Eνδεχόμενο ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις αλλά στην περίπτωση του κορωνοϊού το νόμισμα της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης στην κοινότητα έχει πολλές όψεις.

Της Αλεξίας Σβώλου

Αν λοιπόν επιβεβαιωθούν οι φόβοι των επιστημόνων της επιτροπής για την αντιμετώπιση του κορονοϊού κι αν επιβεβαιωθεί η ανησυχία της ομότιμης καθηγήτριας Ελένης Γιαμαρέλλου πως έχουμε διασπορά στην κοινότητα χωρίς πια να μπορούμε να ιχνηλατήσουμε την πηγή μετάδοσης τότε έρχεται ακόμα πιο κοντά το εφιαλτικό ενδεχόμενο έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα.

Ουσιαστικά δηλαδή ενώ πλησιάζει το Πάσχα και μετά έρχεται το καλοκαίρι να εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία: οι ξένοι τουρίστες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη χώρα μας, μια χώρα καθαρά τουριστική μια χώρα που ο τουρισμός της είναι η μοναδική της βαριά βιομηχανία.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι ένα ντόμινο με τρομακτικές διαστάσεις ένα ντόμινο που για πρώτη φορά παίζεται στον παγκόσμιο χάρτη και εδώ απειλεί να στραγγαλίσει την εθνική μας οικονομία.

Κρούσματα από άγνωστες πηγές

Φόβους για ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του κορωνοϊού στην κοινότητα εκφράζουν οι επιστήμονες, με την εμφάνιση συμπτωμάτων από άγνωστη πηγή, σύμφωνα με πηγές.

Προσερχόμενη στην έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας λοιμωξιολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου, εξέφρασε φόβους για την Διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα καθώς υπάρχουνε τρία ή τέσσερα κρούσματα για τα οποία δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατή η ιχνηλήτηση της πηγής.

“Αν αυτό επιβεβαιωθεί και αν δεν βρεθούνε οι πηγές μετάδοσης τότε έχουμε μία διασπορά στην κοινότητα που μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη” υπογράμμισε η κ. Γιαμαρέλλου, ενώ για το ενδεχόμενο να ξεμπερδέψουμε εύκολα με τον κορωνοϊό λόγω της έλευσης του καλοκαιριού δεν άφησε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

“Δεν θα ξεμπερδέψουμε ούτε το καλοκαίρι απλά ελπίζουμε τα κρούσματα να έρχονται σταδιακά με «κύματα»με μία κατανομή ώστε να μην έρχονται όλα μαζί και συνεπώς να είναι καλύτερα διαχειρίσιμα”, σχολίασε η κ. Γιαμαρέλλου.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Συσκέψεις για κορωνοϊό και Έβρο

Κορωνοϊός: Ερημιά στο μετρό..

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας