13:36 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός Ελλάδα: 26 νεκροί - 71 νέα κρούσματα - 892 συνολικά

Κορωνοϊός Ελλάδα: 26 νεκροί - 71 νέα κρούσματα - 892 συνολικά

Στους 26 ανέρχονται οι νεκροί σύμφωνα με την ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το υπουργείο Υγείας και τον λοιμοξιωλόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Σε 10 μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται επί 10.

4 νεκροί σήμερα στη Ελλάδα

Στους 25 ήταν πριν από λίγο οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό, καθώς μέχρι τις 6 μ.μ είχαν ανακοινωθεί 3 νεκροί.

Τελευταίο θύμα είναι ένας 62χρονος γιος του 90χρονου, που επίσης απεβίωσε από τον Covid -19 και ήταν ο πρώτος νεκρός στη Δαμασκηνιά Κοζάνης.

Ο άτυχος άνδρας διατηρούσε καφενείο στο χωριό.

Πληροφορίες αναφέρουν, πως έχουν προσβληθεί επίσης, τόσο η σύζυγός του, όσο και μητέρα του.

Νωρίτερα ένας 70χρονος κάτοικος Γλυφάδας ήταν το 24ο θύμα του κορωνοϊού αφήνοντας την τελευταία του πνοή στον Ευαγγελισμό.

Ο άτυχος άνδρας είχε διαγνωστεί θετικός στη νόσο, όπως και η σύζυγός του.

Ο 70χρονος έπασχε από υπέρταση ενώ η σύζυγός του, επίσης νοσηλεύεται.

Τη μάχη για τη ζωή έχασε νωρίτερα σήμερα και ένας 46χρονος στρατιωτικός από την Ξάνθη.

Ο 46χρονος, που ήταν παχύσαρκος, νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και εξέπνευσε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η ηλικία του νέου θύματος, όπως είναι εύλογο, προκαλεί ανησυχία.

Όσον αφορά τα νεότερα επιδημιολογικά στοιχεία, σύμφωνα με τον Σ. Τσιόδρα, από τους μέχρι χθες θανάτους, 21 αφορούσαν ασθενείς με υποκείμενο νόσημα. Ο μέσος όρος ηλικίας όσον έχασαν τη μάχη με τη ζωή ήταν τα 75 έτη.

Τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα από το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 78 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 821.

Από τους θετικούς στον κορωνοϊό ασθενείς οι 133 παραμένουν για νοσηλεία.

Από αυτούς 52 (μετά το σημερινό θάνατο) νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 67 έτη και σχεδόν όλοι υποφέρουν από επικείμενο νόσημα.

Από όλους τους ασθενείς που έχασαν τη μάχη μεγάλο προβληματισμό προκάλεσε  η περίπτωση της 41χρονης γυναίκας στη βόρειο Ελλάδα η οποία έπασχε από αναπνευστικά προβλήματα έμεινε στο σπιτι της δεν επικοινώνησε  όμως εγκαίρως με το γιατρό της με αποτέλεσμα τελικά να πεθάνει αβοήθητη στο σπίτι της.

Ενημέρωση (25/3) του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και υφυπουργού διαχείρισης κρίσεων και πολιτικής προστασίας Νίκου Χαρδαλιά

Όπως τόνισε ο καθηγητής παθολογίας λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας  φαίνεται πως οι γυναίκες είναι πιο ανθεκτικές σε αυτόν τον ιό κάτι που έχει παρατηρηθεί και με τους συγγενικούς ιούς Sars και Mers. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε την μεγάλη ανάγκη οι άνθρωποι που μένουν με ήπια συμπτώματα στο σπίτι τους να είναι σε απόλυτη εγρήγορση και σε επικοινωνία με το γιατρό τους σε περίπτωση που υπάρξει κάποια επιδείνωση στην υγεία τους καθώς και την απόλυτη ανάγκη όσοι έχουν ηλικιωμένο άτομο στο σπίτι τους να το έχουνε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απομόνωση. Ένας άνθρωπος που να μην ανήκει σε ευπαθή ομάδα να φροντίζει τον ηλικιωμένο και να τηρούνται όλες οι αποστάσεις ασφαλείας γιατί οι ηλικιωμένοι μπορεί να μολυνθούν σε κάθε σπίτι

Επίσης είναι πάρα πολύ σημαντικό ο ιός να μην εισβάλλει σε γηροκομεία και σε οίκους που διαμένουν ηλικιωμένοι γιατί εκεί θα επέλθει καταστροφή.

Από τη μεριά του ο υφυπουργός διαχείρισης κρίσεων και πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε πως μετά απο εννέα αθροιστικά περιστατικά που υπήρξαν στην περιοχή Εχίνου Ξάνθης ολόκληρη η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επιβλήθηκε από σήμερα απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι τις 7 Απριλίου.

Το μετρό δεν έχει καμία εξαίρεση πρόκειται για πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας  ενώ πρόκειται να ενισχυθεί υγειονομικά και το νοσοκομείο Ξάνθης το οποίο δεν είναι φυσικά έτοιμο να αντιμετωπίσει μαζικά περιστατικά.

Επίσης ο υφυπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμανης επεσήμανε πως η πεντακόσες ιατρικές κινητές μονάδες που δημιουργήθηκαν με ένα ειδικό κονδύλι ΕΣΠΑ είναι σχεδόν έτοιμες να ξεκινήσουνε τις εξετάσεις κατ’ οίκον για εκεί που θα παραστεί ανάγκη.

Τα αδέσποτα ζώα

Στην ενημέρωση για την εξέλιξη της επιδημιας του κορονοϊού στην Ελλάδα ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε και χρήσιμες διευκρινίσεις σε όλους τους φιλόζωους που φροντίζουν αδέσποτα ζώα είτε εκτός του Δήμου τους είτε στον Δήμο τους λέγοντας πως για εκτός του Δήμου αδέσποτα ζώα θα πρέπει να συνεννοηθούν με τις κατά τοπους φιλοζωικές Οργανωσεις και να δικτυωθούν με μεμονωμένα άτομα που θα βρίσκονται στους εκάστοτε Δήμος για να αναλάβουν εκείνα την σίτιση των αδέσποτων Όσο διαρκούν τα μέτρα περιορισμού και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Επισης απο την ΚΕΔΕ θα υπάρξει βεβαίωση για την μετακίνηση για τη σίτιση αδέσποτων εντός του δήμου που θα επιτρέπει την μετακίνηση για μία διάρκεια 3 ωρών ώστε να ταϊστούν τα αδέσποτα ζώα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας