10:19 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Η. Μόσιαλος: Συνιστά επαγρύπνηση για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Η. Μόσιαλος: Συνιστά επαγρύπνηση για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Καθησυχαστικός ο καθηγητής Μόσιαλος αλλά συνιστά να είμαστε σε επαγρύπνηση. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε τα μέτρα προστασίας, από την άλλη σε τέσσερις μέρες να έχουμε 97 κρούσματα και με τα σύνορα ανοιχτά δεν είναι τόσο τραγικό σε σχέση με αυτό που γίνεται σε γειτονικές χώρες ακόμα και σκανδιναβικές. Ωστόσο θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα μέτρα προστασίας, να μην χαλαρώνουμε εκεί που πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι μαζικές συγκεντρώσεις οι συναυλίες τα beach party και τα πανηγύρια είναι πηγές μετάδοσης του κορωνοϊού. Πρέπει να έχουμε ένα ελληνικό καλοκαίρι αλλά ένα λίγο διαφορετικό ελληνικό καλοκαίρι, συνιστά ο Η. Μόσιαλος

Να βγάλουμε φέτος την σεζόν προσεκτικά και με κάποια μέτρα και όχι με μαζικές συγκεντρώσεις σε παραλίες, όχι με μαζικές συγκεντρώσεις και σε πανηγύρια, χορούς και τα λοιπά που μαζεύουν πάρα πολύ κόσμο. Του χρόνου επιστρέφουμε στο κλασικό ελληνικό καλοκαίρι. Όλα αυτά είναι ατάκες του Ηλία Μόσιαλου καθηγητή πολιτικής της υγείας και διευθυντή του London School of Economics Health.

Μόσιαλος για κορωνοϊό: «Κάποιοι κερδίζουν, κάποιοι όχι»

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος δημοσίευσε επίσης στο Facebook ένα γράφημα, για την πορεία του κορωνοϊού σε διαφορετικές χώρες με τη λεζάντα «Κάποιοι κερδίζουν, κάποιοι όχι».

Οι καμπύλες με πράσινο χρώμα στην πρώτη ομάδα ανήκουν σε Ελλάδα, Νέα Ζηλανδία και Ταϊλάνδη και απεικονίζουν την καλή πορεία των κρουσμάτων του νέου ιού στις χώρες αυτές.

Στην συνέχεια με κίτρινο χρώμα ακολουθούν οι καμπύλες της Γερμανίας, Ιταλίας και Γαλλίας όπου τα κρούσματα ήταν κατά πολύ περισσότερα, αλλά οι χώρες κατάφεραν με αυστηρά μέτρα να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Τέλος με κόκκινο χρώμα διαγράφονται οι καμπύλες της Σουηδίας, Μεγάλης Βρετανίας και ΗΠΑ, οι οποίες δεν έλαβαν εγκαίρως μέτρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις όχι μόνο τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά, αλλά η καμπύλη των κρουσμάτων παραμένει πολύ υψηλή.

Τα γραφήματα καθιστούν προφανές με τον πλέον σαφή τρόπο ότι η έγκαιρη λήψη μέτρων κατά της εξάπλωσης του νέου ιού σώζει ζωές.

Μόσιαλος

 

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας