17:56 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Κ. Τσιάρας: Την Δευτέρα 20/7 αναμένεται να υποβάλλει το αίτημα αντικατάστασης της Ε. Τουλουπάκη

Κ. Τσιάρας: Την Δευτέρα 20/7 αναμένεται να υποβάλλει το αίτημα αντικατάστασης της Ε. Τουλουπάκη

Την Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020, αναμένεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας να υποβάλει το ερώτημα για αντικατάσταση της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη σύμφωνα με πληροφορίες του eREPORTAZ.

Η τύχη της Ελένης Τουλουπάκη ως εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς βρίσκεται από σήμερα στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα καθώς έλαβε το έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, με το οποίο του γνωστοποιείται η άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.

Στην δυνατότητα είναι πλέον του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, εφ’ όσον κρίνει έτσι, να στείλει ερώτημα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου προκειμένου να τεθεί η Εισαγγελέας Ε. Τουλουπάκη σε προσωρινή αργία, με το Δικαστικό Όργανο να έχει τον τελικό λόγο.

Όπως εκτιμούν νομικοί και δικαστικοί κύκλοι, πέρα από το εν λόγω ερώτημα θα πρέπει να υπάρχει και εκείνο για την τοποθέτηση αναπληρωτή της κ. Τουλουπάκη στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ε. Τουλουπάκη: O καθηγητής Χρήστος Μυλωνόπουλος εξηγεί γιατί είναι “άκυρο” το πόρισμα Σοφουλάκη

Ηρωική δήλωση (για το θεαθήναι) από την κατηγορούμενη Ε. Τουλουπάκη

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα ασκήθηκε στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ε. Τουλουπάκη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας