12:48 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Στέφανος Χίος: Πώς στήθηκε η δολοφονική ενέδρα

Στέφανος Χίος: Πώς στήθηκε η δολοφονική ενέδρα
Από θαύμα ζει ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος ο οποίος τα ξημερώματα δέχτηκε δολοφονική επίθεση με πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του. Ο δημοσιογράφος βρίσκεται σε καταστολή στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο ΚΑΤ με τις σφαίρες να διαπερνούν το λαιμό, στο σημείο της καρωτίδας και το στήθος του.

Οι λεπτομέρειες της επίθεσης

Ήταν γύρω στις τρεις τα ξημερώματα όταν ο Στέφανος Χίος επέστρεψε στο σπίτι του στα Βόρεια Προάστια. Τη στιγμή που πάρκαρε το αυτοκίνητο του είδε έναν άνδρα που φορούσε κουκούλα να ξεπηδά και να τον σημαδεύει. Εκείνος ακόμα βρισκόταν στη θέση του οδηγού. «Τι κάνεις ρε μ@@@;» πρόλαβε να πει ο Χίος δευτερόλεπτα πριν πέσουν οι πυροβολισμοί. Ο δράστης τον πυροβόλησε εξ επαφής ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το όπλο του μπλόκαρε! Το γεγονός αυτό ουσιαστικά έσωσε τον Στέφανο Χίο ο οποίος τραυματισμένος αλλά έχοντας τις αισθήσεις του οδήγησε μόνος του μέχρι το Σισμανόγλειο. Το νοσοκομείο όμως δεν εφημέρευε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο ΚΑΤ όπου και νοσηλεύεται.

Με σιγαστήρα η επίθεση;

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο δράστης ο οποίος απομακρύνθηκε επιβαίνοντας σε μηχανή συνεργού του χρησιμοποίησε σιγαστήρα. Το γεγονός αυτό εξηγεί ότι η σύζυγος του δημοσιογράφου δεν άκουσε πυροβολισμούς παρά μόνο τις φωνές. Η ίδια βρίσκεται σε κατάσταση σοκ ενώ οι θεράποντες ιατροί εμφανίζονται αισιόδοξοι από την πορεία της υγείας του δημοσιογράφου.

Δεχόταν απειλές;

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. καλούνται να λύσουν ένα μυστήριο. Επρόκειτο για συμβόλαιο θανάτου ή για τρομοκρατικό χτύπημα; Απαντήσεις αναμένεται να δοθούν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Χίου καθώς θα φανεί τι ακριβώς συνέβη τα τελευταία 24ωρα. Προς το παρόν όλα τα σενάρια παραμένουν ανοικτά ενώ έχει ήδη ληφθεί υλικό από τις κάμερες.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας