14:44 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Τζέφρι Πάιατ: Ένα χρόνο ακόμη αναμένεται να παραμείνει στην Αθήνα ο Αμερικανός πρέσβης

Τζέφρι Πάιατ: Ένα χρόνο ακόμη αναμένεται να παραμείνει στην Αθήνα ο Αμερικανός πρέσβης

Παράταση στην παράταση παίρνει όπως μαθαίνουμε η θητεία του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στην Αθήνα. Συνήθως το υπουργείο Εξωτερικών της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού αντικαθιστά τους πρέσβεις στις πρωτεύουσες ανά τον κόσμο περίπου κάθε τρία χρόνια. Ο κ. Πάιατ όμως, έχοντας διαγράψει ήδη μια επιτυχημένη πορεία όπως ομονοούν οι διπλωματικές υπηρεσίες τόσο της Ουάσιγκτον όσο και της Αθήνας, έκλεισε τον περασμένο Ιούλιο τέσσερα χρόνια στη χώρα μας και πάει για το πέμπτο.

Θυμίζουμε ότι ο προκάτοχός του Ντέιβιντ Πιρς, είχε υπηρετήσει στη χώρα μας τρία χρόνια ενώ περίπου τόσο είχε καθίσει και ο ίδιος ο κ. Πάιατ στην Ουκρανία πριν έρθει στην Ελλάδα. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως του αρέσει που βρίσκεται εδώ καθώς έχει συνηθίσει το κλίμα και τη νοοτροπία των Ελλήνων, ωστόσο όπως είναι φυσικό τον τελευταίο λόγο για την παραμονή του ή όχι, τον έχει πάντα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αξιολογεί την συνολική προσφορά του κάθε ανώτατου διπλωμάτη.

Όλα δείχνουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι απόλυτα ικανοποιημένη από το έργο που έχει παράξει ο 57χρονος πρέσβης τόσο στην βελτίωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων όσο και στην προώθηση των συμφερόντων της χώρας του (που τυγχάνει στην παρούσα φάση να συνάδουν απόλυτα και με τα δικά μας) πρωτίστως στον τομέα της ενεργειακής και της αμυντικής συνεργασίας.

Να σημειωθεί ότι ο πολύπειρος διπλωμάτης είχε προταθεί για να έρθει στη χώρα μας, από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα τον Μάιο του 2016 και αφίχθη στην Αθήνα στις 14 Ιουλίου, για να ορκιστεί τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας