22:40 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Προφυλακίστηκε ο 42χρονος κατηγορούμενος που φέρεται να συνδέεται με τη  «γιάφκα» , στο Κουκάκι

Προφυλακίστηκε ο 42χρονος κατηγορούμενος που φέρεται να συνδέεται με τη  «γιάφκα» , στο Κουκάκι

Μετά την  απολογία του στον 8ο ανακριτή ο 42χρονος κατηγορούμενος ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής στη “γιάφκα” στο Κουκάκι  οδηγείται αυτήν την ώρα στην φυλακή.

Ο κατηγορούμενος, για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος, οδηγήθηκε, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο γραφείο του ανακριτή ενώ περίπου 50 άτομα, υποστηρικτές του, ανάρτησαν πανό στο χώρο των δικαστηρίων και φώναζαν συνθήματα.

Οι δυο συγκατηγορούμενοι του 42χρονου, ένας άνδρας 38 και μια γυναίκα 36 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η Αστυνομία έδωσε τις προηγούμενες ημέρες φωτογραφίες από τα όπλα και τα εκρηκτικά που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης έρευνας της Αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη τριών ατόμων που συνδέονται, σύμφωνα με τις Αρχές, με το αντάρτικο πόλης. Σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου 1.600 gr. (αμμωνίτιδα), 14 κοινοί πυροκροτητές, 2 ηλεκτρικοί πυροκροτητές, 2 πυροκροτητές Nonel, 1 κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου (Kalashnikov).

Στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και 2 πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων έχει αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας