20:16 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Έπεσε γενναία ο Τσιτσιπάς. Έχασε στον ημιτελικό 3-2 σετ από τον Τζόκοβιτς

Έπεσε γενναία ο Τσιτσιπάς. Έχασε στον ημιτελικό 3-2 σετ από τον Τζόκοβιτς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στον ημιτελικό του μεγαλύτερου τουρνουά για χώμα στον κόσμο, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό κλείνοντας τις επιβλητικές εμφανίσεις του στα χωμάτινα courts του Roland Garros

Νίκος Βασιλειάδης

Ο Έλληνας τενίστας αγωνίστηκε κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, εκεί όπου ήδη περιμένει ο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος κέρδισε στον άλλο ημιτελικό τον Αργεντινό Σβάρτσμαν με 3-0 σετ.

Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς βρέθηκαν αντιμέτωποι για 6η φορά στην καριέρα τους, με τον Σέρβο να έχει μέχρι τον μεγάλο ημιτελικό 3 νίκες και τον Έλληνα τενίστα 2. Ο Τζόκοβιτς, ωστόσο, είχε κερδίσει στη μοναδική φορά που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στο χώμα, το 2019, στον τελικό του τουρνουά της Μαδρίτης.

Ο Στέφανος που ήθελε να κάνει ένα όνειρο του πραγματικότητα πάλεψε περισσότερο από γενναία κάθε πόντο βάζοντας όλες του τις δυνάμεις, ψυχικές, πνευματικές και σωματικές αλλά τελικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που θα θυμάται για χρόνια αυτό το παιχνίδι, κατάφερε να προκριθεί στον 27o Major τελικό της καριέρας του.

Ο Στέφανος έχασε τα δύο πρώτα σετ, κατόρθωσε να γυρίσει το παιχνίδι κερδίζοντας τα άλλα δύο αλλά τελικά έχασε το πέμπτο και τελευταίο μετά από ένα μεγαλειώδες παιχνίδι για σεμινάριο που κράτησε τους θεατές καρφωμένους στην θέση τους με κομμένη την ανάσα για περίπου 4 ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Κόκκινο” βάφτηκε το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Ολυμπιακός: Ισόπαλο 0-0 το φιλικό με τον Λεβαδειακό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας