8:01 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Κομισιόν: Απόφαση σταθμός για αυστηρότερο πλαίσιο για Google και Facebook

Κομισιόν: Απόφαση σταθμός για αυστηρότερο πλαίσιο για Google και Facebook

Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε χθες, Τρίτη, το βράδυ υπέρ μιας αυστηρής ρύθμισης για τις μεγάλες εταιρείες ψηφιακής τεχνολογίας, τις ονομαζόμενες  GAFA (ακρωνύμιο για Google, Amazon, Facebook, Apple), παροτρύνοντας την εκτελεστική εξουσία της ΕΕ να επιδείξει μεγαλύτερη αυστηρότητα στην κατάρτιση μιας νέας νομοθεσίας, «Πράξη Ψηφιακών Υπηρεσιών», η οποία προβλέπεται να είναι έτοιμη τον Δεκέμβριο και που αποσκοπεί στην ταυτόχρονη απάλειψη των εκφράσεων μίσους και της παραπληροφόρησης στο ίντερνετ.

Η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο έγινε την ώρα που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη διάδοση μηνυμάτων μίσους, κατηγορούνται στη Γαλλία για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στην δολοφονία του καθηγητή Ιστορίας Σαμιέλ Πατί.

«Η Ευρώπη έχει κάνει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ήπειρο για τη ρύθμιση του ψηφιακού κόσμου. Ωστόσο κι εδώ βρισκόμαστε ακόμη στην άγρια Δύση. Δεν πολεμάμε τις παράνομες δραστηριότητες στο διαδίκτυο με την ίδια αυστηρότητα που το κάνουμε στον πραγματικό κόσμο», δήλωσε ο Ευρωβουλευτής Κρις Πέτερς, (χριστιανοδημοκράτης, ΕΛΚ).

Κομισιόν θα εξετάσει και το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την υποχρεωτική προεγκατάσταση εφαρμογών στα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές, την προώθηση από τις εταιρείες προϊόντων του δικού τους ομίλου στα αποτελέσματα της αναζήτησης στο ίντερνετ ή ακόμη τα ηλεκτρονικά καταστήματα που επιβάλλονται αυτομάτως, όπως είναι το Apple Store ή το Google Play.

Διαβάστε επίσης 

Τρόμος με τη Eurobank: Στον αέρα στοιχεία πελατών!

Εκστρατεία ενάντια στις παραπλανητικές ειδήσεις για το 5G

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας