3:45 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

8 Νοεμβρίου 2020. 100 χρόνια από την κοίμηση του αγίου Νεκταρίου

8 Νοεμβρίου 2020. 100 χρόνια από την κοίμηση του αγίου Νεκταρίου

Μπορεί ένας άγιος να γίνει ταινία;  Μπορεί,  αν η ζωή του είναι μια ιστορία θάρρους, αυταπάρνησης και πίστης στην δύναμη του Θεού. Αυτή ήταν η ζωή του Αγίου Νεκταρίου που φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την κοίμησή του.

Μια ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού», που την περιμένουμε φέτος στα τέλη του χρόνου,  με τον Άρη Σερβετάλη, τον Μίκυ Ρουρκ, τον Αλεξάντερ Πετρόφ, μαζί με ένα πλούσιο καστ Ελλήνων ηθοποιών, που συναντά τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου, υπό τους ήχους του Πολωνού Zbigniew Preisner, έρχεται σε μια κρίσιμη και δύσκολη στιγμή  της παγκόσμιας Ιστορίας, να μας  υπενθυμίσει την αξία που έχει το «φως» και η συνεχής αναζήτησή του, ακόμα κι όταν οι καιροί μοιάζει να είναι σκοτεινοί.

Μια ταινία που φανερώνει τη λαχτάρα, την  τόσο ανθρώπινη, την  τόσο υπεράνθρωπη, να φτάσει ο άνθρωπος ως το Θεό – ή πιο σωστά: να επιστρέψει ο άνθρωπος στο Θεό και να ταυτισθεί μαζί του, ένας αγώνας τόσο μυστικός και συνάμα τόσο πραγματικός,  που άνοιγε μέσα του πληγές και πηγές μεγάλες.

Η δημιουργός της βιογραφίας, Γιελένα Πόποβιτς, που υπογράφει τόσο το σενάριο όσο και τη σκηνοθεσία, γίνεται ο μαέστρος μιας ταινίας που υμνεί την ελπίδα, και συντονίζει ένα αξιοζήλευτο καστ ηθοποιών, μεταφέροντας το μήνυμα ότι «ο αγώνας είναι υπόθεση όλων μας», όπως δηλώνει, αλλά και ότι «η μεγαλύτερη νίκη είναι αυτή που επιτυγχάνουμε μέσα μας».

Εμείς απλά σήμερα 8 Νεμβρίου του 2020 γιορτάζουμε την μνήμη του αγίου μας, του αγίου που μας δίδαξε με την ζωή του τη δύναμη, την  τόλμη, το θάρρος, την σκληρή δουλειά και την υπομονή. Αρετές που ξεχωρίζουν, όνειρα που ακουμπούν το έπακρο της φαντασίωσης και γίνονται αλήθεια.

Χρόνια πολλά.

Διαβάστε επίσης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας