18:53 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Η κόντρα ΜΕΡΑ25 - Κυβέρνησης για το Πολυτεχνείο συνεχίζεται στη Βουλή.

Η κόντρα ΜΕΡΑ25 - Κυβέρνησης για το Πολυτεχνείο συνεχίζεται στη Βουλή.

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΜΕΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, ότι μαθητές κυρίως στα δυτικά προάστια είναι αποκλεισμένοι από την τηλεκπαίδευση, καθώς δεν διαθέτουν ούτε τάμπλετ, ούτε υπολογιστή, ούτε καν φορητό τηλέφωνο, απάντησε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέροντας ότι  στη Δυτική Αθήνα έχουν δοθεί για τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 3.472 φορητές συσκευές μέσω ΕΣΠΑ και 1.166 μέσω δωρεών, ενώ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση 2.406 συσκευές. Όμως η συζήτηση δεν έμεινε μόνο σε ό,τι αφορά την Εκπαίδευση.

Ο βουλευτής του ΜEΡΑ25 αναφέρθηκε και στο επεισόδια που έγιναν κατά τον χθεσινό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, καταγγέλλοντας ότι ο ίδιος και η συνάδελφός του Σοφία Σακοράφα, επί έξι ώρες έμειναν αποκλεισμένοι στη Βασιλίσσης Σοφίας από διμοιρία των ΜΑΤ, που δεν τους επέτρεπε να μετακινηθούν. Ο κ. Αρσένης έκανε λόγο για περιστολή συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, αναφέροντας ότι “η κυβέρνηση αρχίζει να μετατρέπεται σε καθεστώς κι ας μην το έχει καταλάβει”.

H κ. Κεραμέως απαντώντας είπε ότι “αν παραβιάζεται το Σύνταγμα, αυτό το κρίνουν τα Δικαστήρια και εν προκειμένω το ΣτΕ έχει αποφανθεί, απορρίπτοντας την αίτηση του ΜέΡΑ25 για ανάκληση της απόφασης περί απαγόρευσης των συναθροίσεων”.

Διαβάστε επίσης 

Επικοινωνία Τσίπρα με την γυναίκα που πήρε πρόστιμο για το λουλούδι στο Πολυτεχνείο

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας