15:38 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Λιανικό εμπόριο: Πρώτα τα εποχικά, μετά τα υπόλοιπα και στο τέλος η εστίαση

Λιανικό εμπόριο: Πρώτα τα εποχικά, μετά τα υπόλοιπα και στο τέλος η εστίαση

Το σχέδιο της Κυβέρνησης, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες και υπάρξει μείωση των κρουσμάτων, για το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» η οποία κυκλοφορεί. Βάσει των σχεδιασμών το άνοιγμα του εμπορίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια. Πρώτα θα ανοίξουν τα μαγαζιά τα οποία πωλούν παιχνίδια και εποχικά είδη, στη συνέχεια τα υπόλοιπα καταστήματα και στο τέλος τα εστιατόρια. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας επιβεβαίωσε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Εμείς στο ΥΠΑΝΕ έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί».
Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη, όπως παιχνίδια, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Ωστόσο, τόνισε ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα.

Διαβάστε για την ημέρα ορόσημο της 17ης Δεκεμβρίου στην ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α. Γεωργιάδης: Άνοιγμα οικονομίας με προσοχή – Θεσμοθέτηση του click away

 

Αφορολόγητη αποζημίωση για ιδιοκτήτες ακινήτων!

 

Διχασμένη η κοινή γνώμη για το εμβόλιο του κορωνοϊού

 

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας