10:11 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

4 στους 10 έλληνες δεν θέλουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού

4 στους 10 έλληνες δεν θέλουν  να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού

Δύσπιστοι και επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι Έλληνες, όσον αφορά στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, καθώς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, σχεδόν 4 στους 10 δεν πρόκειται να εμβολιαστούν για διάφορους λόγους.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το Star που ασχολείται με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, μόλις το 52,1% των πολιτών απαντά πως θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ενώ το 37,7% πως μάλλον ή σίγουρα δεν θα το κάνει.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες υποστηρίζουν πάντως πως στη «μάχη» κατά της COVID-19, είμαστε μάλλον σε καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπες χώρες, ενώ το 20,8% πως είμαστε σε χειρότερη.

Οι περισσότεροι αποδίδουν το δεύτερο κύμα στα εισαγόμενα κρούσματα από τον τουρισμό, ενώ ακολουθούν η απειθαρχία στα μέτρα, τα μέσα μεταφοράς, ο συνωστισμός στην εστίαση και τη διασκέδαση. Τέλος το 33,2% αξιολογεί ως αποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της διασποράς του κορονοϊού, σε αντίθεση με το 64% που τα θεωρεί λίγο ή καθόλου αποτελεσματικά.

Διαβάστε επίσης

Καθηγητής Γεροτζιάφας: “Αν έχετε πρόσβαση στον Μητσοτάκη, πάρτε τον τηλέφωνο και πείτε του να αρχίσει αύριο την απαγόρευση κυκλοφορίας”

Θεσσαλονίκη: Νεκρός από κορωνοϊό 37χρονος πατέρας τριών παιδιών!

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας