13:02 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Νέο χαστούκι στον Ερτογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί

Νέο χαστούκι στον Ερτογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί

Όπως έκανε σήμερα γνωστό μέσω twitter η Ντόρα Μπακογιάννη  η Επιτροπή Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης καταδίκασε ως απαράδεκτη και ακατανόητη την απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Στο μήνυμά της η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρει:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η μονομερής απόφαση της Τουρκίας καταδικάστηκε ως απαράδεκτη και ακατανόητη, ως μία κίνηση διχασμού και διακρίσεως που αντιβαίνει σε όλες της αρχές του Συμβουλίου. Η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην Τουρκία και τη συστηματική πολιτική παραβίασης δημοκρατικών αρχών και αξιών».

Εισήγηση για το θέμα είχε γίνει από τη βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, ενώ το προηγούμενο διάστημα και κατά την ψηφοφορία την πρόταση στήριξε ο επίσης βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Ευριπίδης Στυλιανίδης τονίζοντας πως “η Αγία Σοφία δεν είναι μόνο το διαχρονικό σύμβολο της Οικουμενικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης αλλά ένα παγκόσμιο σύμβολο συνάντησης, συνεννόησης και αλληλοσεβασμού μεταξύ διαφορετικών θρησκειών, πολιτισμών, λαών και εθνών”.

Διαβάστε επίσης 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας