12:50 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Το Εκλεκτορικό Κολλέγιο στις ΗΠΑ ανακηρρύσει και επίσημα τον Τζο Μπάιντεν 46ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών

Το Εκλεκτορικό Κολλέγιο στις ΗΠΑ ανακηρρύσει και επίσημα τον Τζο Μπάιντεν 46ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών

Η Πολιτεία της Καλιφόρνια απένειμε τις 55 εκλεκτορικές της ψήφους στον Δημοκρατικό υποψήφιο, Τζο Μπάιντεν ο οποίος έτσι ξεπέρασε το όριο των 270 εκλεκτόρων που είναι απαραίτητοι προκειμένου να γίνει και επίσημα ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Με πάνω από 270 εκλέκτορες από τους συνολικά 538, ο Τζο Μπάιντεν είναι ο επόμενος 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ έναντι 232 ψήφων που έλαβε ο απερχόμενος Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Μόνο μία Πολιτεία, αυτή της Χαβάης αναμένεται πλέον να απονείμει τις ψήφους της αργότερα μέσα στη μέρα, αφού οι εκλογείς 49 Πολιτειών και η Περιφέρεια της Κολούμπια ολοκλήρωσαν τις συναντήσεις των Εκλεκτορικών Κολεγίων τους,  με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο πως θα προστεθούν τέσσερις εκλέκτορες υπέρ του υποψηφίου των Δημοκρατικών.

Η αμφισβήτηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από τον Ντ. Τραμπ
Οι προβλέψεις για νίκη του Τζο Μπάιντεν ωστόσο, αμφισβητήθηκαν έντονα όλο αυτό το διάστημα από τον Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του, που έκαναν λόγο για τεράστια εκλογική απάτη και απαιτώντας την επανακαταμέτρηση των ψήφων σε Πολιτείες-κλειδιά.

Ωστόσο, κάθε κίνηση του εκλογικού Επιτελείου του απερχόμενου προέδρου έπεσε  στο κενό, με τις αγωγές που κατατέθηκαν από το επιτελείο του Τραμπ να απορρίπτονται από τα δικαστήρια. Οι Πολιτείες της Νεβάδα, της Τζόρτζια, της Πενσιλβάνια, της Αριζόνα, του Μίσιγκαν και του Ουϊσκόνσιν όπου είχε καταφύγει δικαστικά ο Ντ. Τραμπ ζητώντας επανακαταμέτρηση, έδωσαν τις ψήφους τους στον Δημοκρατικό υποψήφιο και νικητή των εκλογών Τζο Μπάιντεν.

Διαβάστε επίσης 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας