10:40 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ρωσία: 12.000 Μοσχοβίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί -Στόχος να λάβουν το εμβόλιο 7 εκατ. πολίτες

Ρωσία: 12.000 Μοσχοβίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί -Στόχος να λάβουν το εμβόλιο 7 εκατ. πολίτες

Περισσότεροι από 12.000 κάτοικοι της Μόσχας έχουν εμβολιασθεί από τις 5 Δεκεμβρίου, ημέρα που άρχισε να διατίθεται το εμβόλιο μαζικά, ανακοίνωσαν οι αρχές της Μόσχας. Όπως αναφέρουν μετά από μερικές εβδομάδες θα αρχίσει να λειτουργεί εργοστάσιο παραγωγής ρωσικού εμβολίου.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν είχε εκφράσει την ελπίδα ότι μετά από μερικές εβδομάδες ο εμβολιασμός με το ρωσικό εμβόλιο θα είναι προσιτός για όλους τους κατοίκους της ρωσικής πρωτεύουσας. Την ίδια ώρα, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως ξεκίνησε η χορήγηση του εμβολίου σε όλη την επικράτεια.

Χωρίς περιορισμούς οι Μοσχοβίτες αφού κάνουν το ρωσικό εμβόλιο

Οι αρχές της Μόσχας προτίθενται να εμβολιάσουν με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού 6-7 εκατομμύρια άτομα, ενώ ο δήμαρχος της Μόσχας θεωρεί ότι μετά τον εμβολιασμό οι κάτοικοι της ρωσικής πρωτεύουσας θα μπορούν να ξαναρχίσουν την ζωή τους χωρίς περιορισμούς.

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού ξεκίνησε στην Μόσχα στις 5 Δεκεμβρίου. Τα 70 κέντρα εμβολιασμού που έχουν δημιουργηθεί, λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και προσέρχονται σ’ αυτά οι Μοσχοβίτες που θέλουν να εμβολιασθούν αφού προηγουμένως έχουν καταχωρήσει ηλεκτρονικά τα στοιχεία τους σε ειδική ιστοσελίδα.

26 είδη εμβολίου για τον κορωνοϊό στη Ρωσία
Η Ρωσία αναπτύσσει 26 είδη εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού σε 17 επιστημονικά κέντρα, ανακοίνωσε την ίδια ώρα, η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής για την προστασία του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα.

Η ίδια ανακοίνωσε ότι οι κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του δεύτερου ρωσικού εμβολίου EpiVacCorona το οποίο ανέπτυξε το επιστημονικό κέντρο Vector στο Νοβοσιμπίρσκ, στις οποίες συμμετείχαν 150 εθελοντές ηλικίας άνω των 60 ετών, θα ολοκληρωθούν σήμερα.

Η Ρωσία προμήθευσε 1,5 εκατομμύριο τεστ κορωνοϊού
Η Ποπόβα είπε επίσης ότι η Ρωσία προμήθευσε με 1,5 εκατομμύριο διαγνωστικά τεστ του κορωνοϊου 45 χώρες. Στην Ρωσία έχουν εγκριθεί δύο ρωσικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Το Sputnik-V που ανέπτυξε το επιστημονικό ινστιτούτο Γκαμαλέι και το EpiVacCorona το οποίο ανέπτυξε το επιστημονικό κέντρο Vector.

Σύντομα ενδέχεται να εγκριθεί και τρίτο ρωσικό εμβόλιο που ανέπτυξε το εθνικό επιστημονικό κέντρο έρευνας και παρασκευής ανοσοβιολογικών σκευασμάτων Μ.Τσουμακόφ.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Σκληρότερο lockdown τις ημέρες των εορτών – Ποιές περιοχές αφορά

 

Στ. Πέτσας: Άσχημα νέα. Αισθητά λιγότερες από τον αρχικό προγραμματισμό οι πρώτες δόσεις εμβολίου στην Ελλάδα

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας