7:50 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ντόναλντ Τραμπ: Είμαι ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε κανέναν νέο πόλεμο

Ντόναλντ Τραμπ: Είμαι ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε κανέναν νέο πόλεμο

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε αποχαιρετιστήρια ομιλία του την Τρίτη δήλωσε ότι νιώθει ιδιαίτερα περήφανος που είναι ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε κανέναν νέο πόλεμο.

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που είμαι ο πρώτος Πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν έχει ξεκινήσει νέους πολέμους» δήλωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως η πολιτική βία στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει ποτέ να γίνεται ανεκτή, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου.

«Όλοι οι Αμερικανοί τρομοκρατήθηκαν από την επίθεση στο Καπιτώλιό μας. Η πολιτική βία είναι επίθεση σε ό,τι αγαπάμε ως Αμερικανοί. Δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανεκτή» σημείωσε.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από μέρους του στις ειρηνευτικές συμφωνίες για τη Μέση Ανατολή στις οποίες μεσολάβησαν οι ΗΠΑ και στον αγώνα, όπως είπε, των κρατών να αντιμετωπίσουν την Κίνα.

«Αναζωογονήσαμε τις συμμαχίες μας και συγκεντρώσαμε τα έθνη του κόσμου προκειμένου να αντισταθούν στην Κίνα όπως ποτέ άλλοτε» δήλωσε και πρόσθεσε: «Ως αποτέλεσμα της τολμηρής διπλωματίας και της βασισμένης στον ρεαλισμό, πετύχαμε μια σειρά ιστορικών ειρηνευτικών συμφωνιών στη Μέση Ανατολή. Είναι η αυγή μιας νέας Μέσης Ανατολής και φέρνουμε τους στρατιώτες μας στην πατρίδα».

Διαβάστε επίσης 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας