0:19 Τετάρτη 1 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

«Όχι» σε νέες κυρώσεις για τον αγωγό Nord Stream 2 από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Όχι» σε νέες κυρώσεις για τον αγωγό Nord Stream 2  από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το Yπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν πρότεινε την επιβολή νέων κυρώσεων, στην έκθεσή του στο Κογκρέσο, σχετικά με τον αγωγό Nord Stream 2 όπως έγινε γνωστό  χθες Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε την παραβίαση των κυρώσεων των ΗΠΑ από το πλοίο «Fortuna» και την εταιρεία KVT-RUS.

Ουσιαστικά, αυτό μπορεί να σημαίνει την επιβολή κυρώσεων εναντίον τους, αλλά τόσο το πλοίο όσο και η εταιρεία βρίσκονται ήδη στους καταλόγους κυρώσεων των ΗΠΑ βάσει άλλων άρθρων.

Επίσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν πρότεινε να επιβληθούν κυρώσεις εναντίον γερμανικών ή άλλων ευρωπαϊκών εταιρειών που συμμετέχουν στο έργο του αγωγού.

Υπενθυμίζεται πως ο αγωγός Nord Stream 2 προβλέπει την κατασκευή δύο σειρών αγωγού φυσικού αερίου με συνολική χωρητικότητα 55 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως από τις ρωσικές ακτές μέσω της Βαλτικής Θάλασσας έως τη Γερμανία.

Στο έργο αντιτίθενται οι ΗΠΑ, οι οποίες προωθούν το υγροποιημένο φυσικό αέριό τους στην Ε.Ε., καθώς και στην Ουκρανία και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Πάντως, τον Δεκέμβριο του 2019, επιβλήθηκαν κυρώσεις εναντίον του αγωγού φυσικού αερίου, ως αποτέλεσμα των οποίων η ελβετική εταιρεία Allseas αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2020, η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου συνεχίστηκε και τώρα, σύμφωνα με ειδικούς, η ολοκλήρωση του Nord Stream 2 θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Διαβάστε επίσης 

Όχι της Ε.Ε. στην αναγραφή της εθνικής καταγωγής στις ταυτότητες της Βόρειας Μακεδονίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας