8:55 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Φωτιά στην Ανδρο: 2 οικισμοί εκκενώθηκαν - Ακόμα 2 σε ετοιμότητα(βίντεο)

Φωτιά στην Ανδρο: 2 οικισμοί εκκενώθηκαν - Ακόμα 2 σε ετοιμότητα(βίντεο)

Δύο είναι οι οικισμοί στην Άνδρο οι οποίοι έχουν ήδη εκκενωθεί εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στο νησί. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον οικισμό Ρέματα, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά τα ξημερώματα της Κυριακής, γύρω στη 1:30 αλλά και ο οικισμός Ατένι. Oι κάτοικοι στα χωριά Αρνη και Κατάκοιλο έχουν λάβει οδηγίες ότι εάν και εφόσον χρειαστεί θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να εκκενώσουν τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά φαίνεται πως οδεύει προς τα εκεί.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η φωτιά βρίσκεται κοντά στους οικισμούς και καίει χαμηλή βλάστηση, αλλά δεν έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια. Ωστόσο η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς κρίνεται αρκετά δύσκολη καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ξεπερνούν ακόμα και τα 7 μποφόρ και η φωτιά αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις και έχει πάρει αρκετά μεγάλη έκταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 αεροσκάφη, ενώ κινητοποιήθηκε μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου της 1ης ΕΜΑΚ που μετέβη στην Ανδρο με ελικόπτερο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ελαφρύς ο τραυματισμός του πυροσβέστη
Ελαφρά εγκαύματα υπέστη πυροσβέστης ο οποίος αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ,σύμφωνα με πληροφορίες , έχει επιστρέψει στο επιχειρησιακό του έργο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για τα αίτια της πυρκαγιάς. Το βράδυ ωστόσο στο νησί σημειώθηκε και μία δεύτερη φωτιά από ένα αυτοκίνητο. Οι Αρχές μέχρι τώρα δεν συνδέουν τις δύο πυρκαγιές αλλά μετά την κατάσβεση αναμένεται να υπάρξει ο απαραίτητος έλεγχος για να διαπιστώσει η Πυροσβεστική εάν πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια.

 

Δήμαρχος Ανδρου: Παρακαλούνται οι κάτοικοι να εκκενώσουν τις περιοχές
Νωρίτερα μέσω Facebook ο δήμαρχος της Ανδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, ανακοίνωσε μέσω Facebook πως έχει ζητηθεί να εκκενωθούν περιοχές. Ο κύριος Λοτσάρης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την επείγουσα ανακοίνωση:

«ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ – ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ
Παρακαλούμε τους κατοίκους του χωρίου των Ρεμάτων όπως εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή. Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες σταθμευμένων οχημάτων ν’ απομακρύνουν ΑΜΕΣΑ τα Ι.Χ. τους από την περιοχή. Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Σ.Ε.Δ.Α., ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας