13:25 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Το τμήμα Ανθρωποκτονιών αναζητά απαντήσεις σε κάμερες και κινητά, συνάντηση Μητσοτάκη -Χρυσοχοΐδη

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Το τμήμα Ανθρωποκτονιών αναζητά απαντήσεις σε κάμερες και κινητά,  συνάντηση Μητσοτάκη -Χρυσοχοΐδη

Αναμφίβολα η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ συγκλόνισε το Πανελλήνιο και τη δημοσιογραφική οικογένεια δεδομένου ότι επρόκειτο για συμβόλαιο θανάτου.

Της: Έπη Τρίμη

Ενδεικτικό της αγριότητας του εγκλήματος, πάντως, είναι ότι ο δολοφόνος φέρεται να έριξε και «χαριστική βολή» στον Γιώργο Καραϊβάζ για να μην αφήσει καμία ελπίδα επιβίωσης στο θύμα του.

Προκειμένου το τμήμα Ανθρωποκτονιών να ξετυλίξει το κουβάρι της χθεσινής μαφιόζικης εκτέλεσής του οι Αρχές προσπαθούν να συλλέξουν υλικό μέσα από βιντεοληπτικό υλικό από γειτονικά καταστήματα και επιχειρήσεις καθώς και από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας  προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είναι πασιφανές πως οι δράστες γνώριζαν εξαιρετικά καλά το καθημερινό δρομολόγιο του  δολοφονηθέντος Γιώργου Καραϊβάζ καθώς του είχαν στήσει καρτέρι θανάτου.

Στο μικροσκόπιο υπολογιστές, κινητά 

Εξετάζονται εξονυχιστικά   οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο αδικοχαμένος  Καραϊβάζ, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο δεχόταν απειλές τις οποίες πιθανώς απέκρυπτε. Αξίζει δε να σημειωθεί πως αν και τα θέματα με τα οποία και καταπιανόταν έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή του καθώς “ενοχλούσε” με τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του ουδέποτε εκμυστηρεύτηκε φόβο γι΄αυτό άλλωστε και δεν οπλοφορούσε ή ζητήσει αστυνομική φύλαξη.

Ψάχνουν στα ρεπορτάζ του αυτούς που είχε «ενοχλήσει»

Στα ρεπορτάζ με τα οποία είχε καταπιαστεί και ειδικότερα εκείνα που θα μπορούσαν να είχαν «ενοχλήσει» αναζητούν το κίνητρο των δολοφόνων του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ανέλαβαν να εξιχνιάσουν το έγκλημα.

Στο στόχαστρο όλα τα σκουτεράκια τύπου Beverly

Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. πρόκειται να προβεί σε εξονυχιστικό έλεγχο σε σκούτερ αυτού του τύπου καθώς οι εκτελεστές χρησιμοποίησαν αντίστοιχο μοντέλο προκειμένου να δράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά.

Άμεση διαλεύκανση της δολοφονίας Καραϊβάζ ζητούν κόμματα και ΕΣΗΕΑ

Να διαλευκανθεί άμεσα η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που σόκαρε σήμερα τον χώρο των media αλλά και μεγάλο μέρος της κοινωνίας αφού ήταν πολύ γνωστός στο κοινό ο επί σειρά πολλών ετών αστυνομικός ρεπόρτερ, ζητούν με ανακοινώσεις τους πολιτικά κόμματα και η ΕΣΗΕΑ.

«Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας ότι «οι αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη». Η κυρία Πελώνη πρόσθεσε: «Στους οικείους του εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Σε ανακοκοίνωσή του, με αιχμές κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει: «Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας δολοφονίας μέρα μεσημέρι. Αυτή τη φορά, του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που επί των ημερών του έχουμε δει αυτή τη πρωτοφανή έκρηξη βαριάς εγκληματικότητας, οφείλει να πράξει το αυτονόητο: Να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ».

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί μια αποτρόπαια πράξη, της οποίας οι δράστες και τα κίνητρα χρειάζεται άμεσα να διερευνηθούν και να αποκαλυφθούν. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Λύση, αναφέροντας ότι «η δολοφονία ενός δημοσιογράφου ο οποίος μόλις έχει τελειώσει την εκπομπή του και επιστρέφει σπίτι του, είναι έγκλημα κατά της ίδιας της δημοκρατίας. Η Ελληνική Λύση εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του Γιώργου Καραϊβάζ και απαιτεί την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων».

Συγκλονισμένη η ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του δηλώνει συγκλονισμένο από την εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ και επισημαίνει ότι πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι: Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια».

Αντίστοιχα, το Δ.Σ της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια, αφενός στην οικογένεια και τους οικείους του, αφετέρου στους συναδέλφους του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

«Οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο χώρο των ΜΜΕ νιώθουμε συγκλονισμένοι από τη σημερινή αποτρόπαια δολοφονία του συναδέλφου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης, Χρήστος Μπόνης.

«Τον αποτροπιασμό του για την εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που βυθίζει σε θλίψη τον δημοσιογραφικό κόσμο» εκφράζει και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ. «Η ΕΣΗΕΜ-Θ ενώνει τη φωνή της με το σύνολο της δημοσιογραφικής οικογένειας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να εξαντλήσουν κάθε μέσο ώστε να διαλευκανθεί αμέσως το έγκλημα και να παραδοθούν οι δράστες του στη Δικαιοσύνη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σήμερα τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης

Σήμερα αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στους 12 κάλυκες από το 9άρι όπλο για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια ή αν είναι «καθαρό». «Φύλλο και φτερό» αναμένεται να γίνει και το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ, που έχει μεταφερθεί ήδη στα υπόγεια της ΓΑΔΑ.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα έχει στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ζητήσει τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Το μήνυμα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Στη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αναφέρθηκαν πολλά διεθνή ΜΜΕ, ενώ παρέμβαση για το έγκλημα έκαναν και ανώτεροι αξιωματούχοι των Βρυξελλών, μεταξύ των οποίων η πρόεδρος της Κομισιόν.

Σε μήνυμά της στο Twitter, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημειώνει στα ελληνικά: «Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη. Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ. Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη».

Στη δολοφονία του γνωστού αστυνομικού ρεπόρτερ αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, δηλώνοντας «συντετριμμένος». «Οι έρευνες πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσουν αν η δολοφονία συνδέεται με τη δουλειά του. Τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους. #καραιβαζ», γράφει στο δικό του tweet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Η ώρα της εκτέλεσης του Καραϊβάζ

Αποκλειστικές μαρτυρίες στο eReportaz για την σοκαριστική δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας