6:25 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Στη Λέρο η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας

Στη Λέρο η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας

Στο νησί της Λέρου έφτασε στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία .
Η μητέρα του βασιλιά Φελίπε συνοδευόταν από τον πρόξενο της Ισπανίας στην Ελλάδα και την υποδέχτηκε ο δήμαρχος Λέρου και στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Την 82χρονη βασίλισσα υποδέχτηκαν στον αερολιμένα Λέρου ο Μητροπολίτης Λέρου -Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος , ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας Μιχάλης , ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Καστής Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γρεκός Άκης καθώς και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμειου κ. Μπίλλης Νεκτάριος.

Ντυμένη απλά με ένα μαύρο παντελόνι, γκρι σακάκι και φουλάρι περασμένο στο λαιμό της η Σοφία συνομίλησε με όσους ήταν εκεί για να την υποδεχτούν ενώ έλαβε και ανθοδέσμες με λουλούδια.  Σήμερα επισκέφθηκε τους Λειψούς  για να εγκαινιάσει ένα θαλάσσιο πάρκο.

Στους Λειψούς την Βασίλισσα Σοφία υποδέχθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

Η βασίλισσα μαζί με τον υφυπουργό περιηγήθηκαν στιςεγκαταστάσεις του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου στον κόλπο της Βρουλιάς στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού.

Μαζί τους ήταν ο Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Ισπανός Πρέσβης, Ενρίκε Βικέρα και ο δήμαρχος Λειψών,Φώτης Μάγγος, και περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου στον κόλπο της Βρουλιάς στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού.

Η βασίλισσα της Ισπανίας – που πλέον έχει παραδώσει τον θρόνο στον γιο της βασιλιά Φελίπε και στην σύζυγό του βασίλισσα Λετίσια – είναι αδερφή με την πριγκίπισσα Ειρήνη και τον βασιλιά  Κωνσταντίνο.

Διαβάστε επίσης

O μαύρος Μάης του εμπορίου

Επεισόδια και χημικά στο Υπουργείο Εργασίας: Συγκρούσεις αστυνομικών και οικοδόμων (βίντεο – φωτό)

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας