4:26 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Βραβευμένος δημοσιογράφος του Ρόιτερς σκοτώθηκε σε μάχη στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν

Βραβευμένος δημοσιογράφος του Ρόιτερς σκοτώθηκε σε μάχη στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν

Ο δημοσιογράφος Danish Siddiqui του Ρόιτερς σκοτώθηκε την Παρασκευή ενώ κάλυπτε μια σύγκρουση μεταξύ αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας και μαχητών Ταλιμπάν κοντά σε μια συνοριακή διέλευση με το Πακιστάν, δήλωσε Αφγανός διοικητής.

Οι αφγανικές ειδικές δυνάμεις αγωνίστηκαν για να ανακτήσουν τον έλεγχο στην κύρια περιοχή της αγοράς του Spin Boldak όταν ο Siddiqui και ένας ανώτερος Αφγανός αξιωματικός σκοτώθηκαν εβρισκόμενοι σε διασταυρούμενα πυρά με τους Ταλιμπάν, δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.

Ο Siddiqui είχε ενσωματωθεί ως δημοσιογράφος από νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με τις αφγανικές ειδικές δυνάμεις που εδρεύουν στη νότια επαρχία Κανταχάρ και έκανε ρεπορτάζ για τις μάχες στην περιοχή μάχες μεταξύ Αφγανών κομάντο και μαχητών Ταλιμπάν.

Ο Siddiqui είπε στο Reuters ότι είχε τραυματιστεί στο χέρι από θραύσματα νωρίτερα την Παρασκευή, ενώ έκανε ρεπορτάζ. Θεραπεύτηκε και είχε αναρρώσει όταν οι μαχητές των Ταλιμπάν υποχώρησαν από τις μάχες στο Σπιν Μπολντάκ.

Ο Siddiqui συζητούσε με καταστηματάρχες όταν οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν ξανά, είπε ο Αφγανός διοικητής.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις λεπτομέρειες της αναζωπύρωσης της μάχης που περιέγραψε ο Αφγανός στρατιωτικός αξιωματούχος.

Ο Siddiqui ήταν μέλος της φωτογραφικής ομάδας του Reuters που κέρδισε το Βραβείο Πούλιτζερ Φωτογραφίας 2018 για την τεκμηρίωση της κρίσης των προσφύγων Ροχίνγκια στη Μιανμάρ.

Το έργο του Siddiqui κάλυπτε από το 2010 τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, την κρίση των προσφύγων των Ροχίνγκια, τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ και τους σεισμούς στο Νεπάλ.

Οι μαχητές των Ταλιμπάν είχαν καταλάβει την παραμεθόρια περιοχή την Τετάρτη, τη δεύτερη μεγαλύτερη διέλευση στα σύνορα με το Πακιστάν και έναν από τους σημαντικότερους στόχους που έχουν επιτύχει κατά τη διάρκεια μιας ταχείας προόδου σε ολόκληρη τη χώρα καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις αποσύρονται.

Διαβάστε ακόμη

Mέλη του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ θύματα χάκερς από το Ιράν

Σε κίνδυνο οι χιλιάδες αφγανοί που συνεργάστηκαν με τον αμερικανικό στρατό μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας