8:29 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Σεμέδο: Όλη η δικογραφία λέξη προς λέξη

Σεμέδο: Όλη η δικογραφία λέξη προς λέξη

Το μυστήριο για το τι ακριβώς συνέβη μέσα στο διαμέρισμα του ποδοσφαιριστή Ρούμπεν Σεμέδο (στη Γλυφάδα) από τις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου 28 Αυγούστου μέχρι και το απόγευμα εκείνης της ημέρας, όταν μια 16χρονη κοπέλα και η 17χρονη φίλη της αποχώρησαν, αποκαλύπτεται από τον ογκώδη φάκελο της δικογραφίας που δημοσιεύει σήμερα η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

Tου ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Οι (άγνωστες) καταθέσεις για το τι ακριβώς συνέβη στο σπίτι του ποδοσφαιριστή στη Γλυφάδα – «Ήμουν μεθυσμένη, με βίασε ο Τζεφ και μετά ο Σεμέδο» υποστηρίζει η ανήλικη – Αλλαγή πλεύσης από τη 16χρονη φίλη της-μάρτυρα στην ανακρίτρια – Οι προφορικές απολογίες και τα υπομνήματα του Πορτογάλου αμυντικού και του μάνατζερ Τζεφ

Τη στιγμή που ο Πορτογάλος σταρ του Ολυμπιακού οδηγούνταν, το πρωινό της περασμένης Πέμπτης, σιδηροδέσμιος ενώπιον της 21ης τακτικής ανακρίτριας Ελένης Ζαΐρα, κατηγορούμενος για το ειδεχθές αδίκημα του ομαδικού βιασμού σε βάρος της 17χρονης, ελάχιστοι ίσως εκτιμούσαν ότι μετά την παρουσία του στο γραφείο της δικαστικής λειτουργού αλλά και της εισαγγελέως γνωμοδοτήσεων, Χριστίνας Φραγκιά, θα αφηνόταν ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους καταβάλλοντας εγγύηση 10.000 ευρώ.

Το ίδιο ισχύει και για τον γνωστό Νιγηριανό μάνατζερ Τζεφ Μπένεντιθ ο οποίος απολογήθηκε το πρωί της Παρασκευής, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Ανακρίτρια και εισαγγελέας φέρονται (εκ του αποτελέσματος) να μην πείστηκαν για τη βασιμότητα της καταγγελίας της 17χρονης. Σε αυτό συνετέλεσαν η ιατροδικαστική έκθεση η οποία φέρει το ανήλικο κορίτσι χωρίς ίχνη κακοποίησης, ορισμένες αντιφάσεις στην προανακριτική και την ανακριτική της κατάθεση, αλλά κυρίως η στροφή 180 μοιρών που έκανε η 16χρονη φίλη της, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε ότι δεν πείστηκε πως ο Πορτογάλος αμυντικός (με τον οποίο φέρεται να διατηρεί ερωτική -περιστασιακή- σχέση) βίασε τη φίλη της, καθώς δεν θα του ζητούσε την επόμενη μέρα να βρεθεί μαζί του.

Σε νεότερη ανακοίνωσή του, το απόγευμα της Παρασκευής, ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της 17χρονης καταγγέλλουσας και της οικογένειάς της, άφησε καυτά υπονοούμενα για την αλλαγή στάσης της 16χρονης μάρτυρος ενώπιον της ανακρίτριας, επισημαίνοντας ότι «πιθανότατα δωροδοκήθηκε» για να βοηθήσει τους δυο κατηγορούμενους! Την ίδια στιγμή, στην κατάθεσή της ενώπιον της δικαστικής λειτουργού η 17χρονη ανέφερε ότι μόλις πληροφορήθηκε το περιεχόμενο της κατάθεσης της φίλης της έπεσε από… τα σύννεφα και προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της, χωρίς αποτέλεσμα.

Απολογούμενοι μέσω υπομνήματος και προφορικά οι Σεμέδο και Τζεφ Μπένεντιθ αρνήθηκαν τα πάντα. Επεσήμαναν ότι η ανήλικη κοπέλα επεδίωξε ερωτική συνεύρεση και με τους δύο, υποστηρίζοντας ότι όσα συνέβησαν στην κρεβατοκάμαρα του ποδοσφαιριστή τα ξημερώματα του Σαββάτου την ευχαρίστησαν και την άφησαν ανεπηρέαστη σε βαθμό να παρατείνει τη διαμονή της μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Την ίδια στιγμή, πάντως, η καταγγέλλουσα εξήγησε τη συγκεκριμένη απόφαση λέγοντας ότι δεν μπορούσε να αντικρίσει τη μητέρα της και ότι απλώς περίμενε μέχρι να φύγει από το σπίτι για τον χώρο εργασίας της. Ανεξαρτήτως εάν υπήρχε όντως βιασμός ή η καταγγελία της 17χρονης οφείλεται στον φόβο που ένιωσε όταν η μητέρα της την πληροφόρησε πως δήθεν είχε «χακάρει» το Ίνσταγκραμ ή στην αντιζηλία που ενδεχομένως είχε με τη 16χρονη φίλη της για τα μάτια του Σεμέδο, εκείνο που προκαλεί αρνητική εντύπωση είναι η ερώτηση της ανακρίτριας η οποία σαν «ιεροεξεταστής» του Μεσαίωνα ζήτησε να μάθει για ποιο λόγο κατά το παρελθόν είχε ανεβάσει σε εφαρμογή στο ∆ιαδίκτυο φωτογραφίες «οι οποίες αποκάλυπταν κάποια μέρη του σώματός της με προκλητικά ρούχα»!

Στην ομολογουμένως άτοπη ερώτηση, η οποία δύσκολα συναντάται σε τόσο σοβαρές ανακρίσεις καθώς αυτομάτως δίδεται ο ρόλος του ακούσιου θύτη στο φερόμενο θύμα, η απάντηση της καταγγέλλουσας ήταν αφοπλιστική: «…∆εν πιστεύω ότι η εικόνα μου στα σόσιαλ μίντια δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να με παραβιάσει ή να θεωρήσει ότι θα μπορούσε να είναι κάτι παραπάνω από αυτό…».

Ο ρόλος της μητέρας

Η αντίστροφη μέτρηση για ένα από τα πλέον δύσκολα ματς στην καριέρα του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής 29 Αυγούστου, όταν η μητέρα της 17χρονης και η ανήλικη προσήλθαν στην………………………

Διαβάστε τη συνέχεια στο dikastikoreportaz.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραίτηση – βόμβα μετά τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο της Δικαιοσύνης

Α. Κούγιας: Τι δήλωσε για την νέα εμπλοκή με την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη και το γραφείο Τελετών

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας