19:50 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Μπάλλος: Aγνοείται άντρας στην Εύβοια - Πήρε την πυροσβεστική και ζητούσε βοήθεια

Μπάλλος: Aγνοείται άντρας στην Εύβοια - Πήρε την πυροσβεστική και ζητούσε βοήθεια

Ένας 69χρονος από το χωριό Στουπαίοι του δήμου Καρύστου, στη Νότια Εύβοια αναζητείται από ομάδα της Πυροσβεστικής, καθώς και από τους εθελοντές διασώστες της Sar 312. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ίδιος άνδρας είχε καλέσει νωρίτερα την Πυροσβεστική ζητώντας συνδρομή των αρμοδίων αρχών καθώς όπως ο ίδιος είπε κινδύνευε καθώς το σπίτι του βρισκόταν κοντά σε χείμαρρο ο οποίος είχε φουσκώσει.

Στην Βόρεια Εύβοια, έχουν απομακρυνθεί προληπτικά κάτοικοι από τα χωριά Κοτσικιά, Αγία Άννα και Αχλάδι.

Ο Μπάλλος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και ενόψει, της έντασης των φαινομένων η κυβέρνηση αποφάσισε την λήψη προληπτικών μέτρων για την προστασία των πολιτών από την κακοκαιρία.

Η Πολιτική Προστασία θεωρεί, ότι, εκτός από την Αττική, ιδιαίτερα επικίνδυνη προδιαγράφεται η κατάσταση σε Ιόνιο, Ικαρία, Σάμο, Χαλκιδική, Καβάλα, Θάσο, Φθιώτιδα και Εύβοια, ενώ η κακοκαιρία χτυπάει τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα τη Σύρο και τη Νάξο.

Η πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή

Η πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή είναι ότι στα βόρεια προβλέπονται ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ισχυρούς ανέμους.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά και αργότερα στην Κρήτη θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν στα δυτικά βαθμιαία σε βόρειους 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 20 με 24 Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε ακόμη 

ΕΛΑΣ: Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από τη 1:00 έως τις 8:00 σε Κηφισό και Παραλιακή

Κλειστά αύριο τα σχολεία σε δήμους της Κορινθίας, στην Ανατολική Μάνη και στην Κεφαλονιά

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας