11:40 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

USNS Yuma: Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το θηριώδες Catamaran των ΗΠΑ εν όψει 28ης Οκτωβρίου

USNS Yuma: Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το θηριώδες Catamaran των ΗΠΑ εν όψει 28ης Οκτωβρίου

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέπλευσε το πρωί το πλοίο «USNS YUMA» του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, σε μια συμβολική, όπως τη χαρακτήριζαν στρατιωτικοί παρατηρητές, παρουσία, με αφορμή την αυριανή μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ.

Το πλοίο, τύπου καταμαράν, εφοδιασμένο με υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα και δυνατότητα μεταφοράς ακόμα και μικρών υποβρυχίων, «έδεσε» στην προβλήτα στις 9 το πρωί, προερχόμενο από την Αλεξανδρούπολη. Μέσω του λιμανιού της οποίας, στις επόμενες ημέρες θα μεταφερθεί αμερικανικός στρατιωτικός εξοπλισμός καθώς και προσωπικό προς τη Βουλγαρία και Ρουμανία για τη διεξαγωγή ασκήσεων των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ θα μεταφερθεί στις αρχές Νοεμβρίου, με πλοία, στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί θα προωθηθεί προς βορρά πρωτοφανής αριθμός μαχητικών και μεταγωγικών στρατιωτικών ελικοπτέρων- πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερο από εκατόν πενήντα- οχημάτων και κοντέινερς. Προπομπός της έλευσης της αμερικανικής αρμάδας θεωρείται η έλευση στην Αλεξανδρούπολη του USNS YUMA» (το ίδιο είχε γίνει και πέρυσι), που με την ευκαιρία θα τιμήσει διά της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη ανήμερα της στρατιωτικής παρέλασης την εποποιία του ΟΧΙ.

Διαβάστε ακόμη 

Νίκος Δένδιας: Η νέα αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ κατοχυρώνει τα ελληνικά συμφέροντα

Ορίσθηκε ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία. Διαφωνεί η Άγκυρα

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας