3:28 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Αποκαλυπτική συνέντευξη Πρ. Παυλόπουλου στην Όλγα Τρέμη - Όλο το παρασκήνιο με Ερντογάν

Αποκαλυπτική συνέντευξη Πρ. Παυλόπουλου στην Όλγα Τρέμη - Όλο το παρασκήνιο με Ερντογάν

Στην εκτίμηση ότι , υπό τις παρούσες συνθήκες ο Ρ.Τ. Ερντογάν δεν θα τολμήσει να κάνει «θερμό επεισόδιο» σε βάρος της Ελλάδας προέβη ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας σήμερα στην ιντερνετική εκπομπή meeting point της Όλγας Τρέμη. Ανέφερε ωστόσο ότι «από την Τουρκία όλα μπορεί κανείς να τα περιμένει», συνεπώς για να είναι σίγουρη η διασφάλιση της ειρήνης με τη γείτονα «θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι και να δίνουμε άμεση και αποστομωτική απάντηση».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον (από το 17ο λεπτό), παρουσιάζουν οι αποκαλύψεις του κ. Παυλόπουλου για τα όσα συνέβησαν στην ιστορική εκείνη συνάντηση με τον Ρ.Τ. Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Δεκέμβριο του 2017 όταν για πρώτη φορά Έλληνας ανώτατος αξιωματούχος εκθέτει δημοσίως Τούρκο ομόλογο του , κάτι το οποίο επαναλήφθηκε τον Απρίλιο του 2021 από τον Ν. Δένδια ενώπιον του παγωμένου Μ. Τσαβούσογλου.

«Έπραξε το απολύτως ενδεδειγμένο» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος εξαίροντας τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

Σχετικώς δε για τον διάλογο με Ερντογάν το 2017, τόνισε πως ο Τούρκος πολιτικός την παραμονή της επίσκεψης του στην Αθήνα, έδινε συνεντεύξεις ζητώντας αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης γι΄ αυτό ο κ. Παυλόπουλος και ως νομικός, ανέδειξε την κυριαρχία του Δικαίου στα θεσμικά κείμενα με τα οποία δεσμεύονται μεταξύ τους τα κράτη και αποτελούν θεμέλιους λίθους της ιδιοσυστασίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ορφανοτροφείο

Αδ. Γεωργιάδης: Γενικό lockdown δεν θέλει κανείς ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στην αντιπολίτευση

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας