4:48 Σάββατο 4 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Δημοσκόπηση Alco: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στις 7 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Alpha.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 32,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,1%. Το ΠΑΣΟΚ παίρνει 10,7%, το ΚΚΕ 5,9%, η Ελληνική Λύση 3,7%, ενώ εκτός βουλής μένει το ΜεΡΑ25 με 2,7%.

Η πρόθεση ψήφου όπως διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες δείχνει μεν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει την ψαλίδα, αλλά όχι σε βαθμό που θα απειλήσει την ΝΔ.

Στο ερώτημα της καταλληλότητας ως πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να διατηρεί ευρύ προβάδισμα 14 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας το 36% της θετικής γνώμης έναντι του 22% που λαμβάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Παράλληλα, ο Κ. Μητσοτάκης διευρύνει έστω και ελαφρώς το προβάδισμα του όσο πλησιάζουν οι εκλογές.

Σε άλλα ερωτήματα της έρευνας οι πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι απέναντι στα ενδεχόμενα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας ή αυτοδύναμης κυβέρνησης. Ελαφρύ προβάδισμα διατηρεί η συνεργασία κομμάτων με 47% έναντι 44% που θα προτιμούσε αυτοδυναμία κάποιου κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσκόπηση Marc: Τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε πιθανές διπλές εκλογές

Δημοσκόπηση Marc: Το 56,9% πιστεύει ότι παρακολουθούνται και απλοί πολίτες

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας