9:47 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης - Η πολυτάραχη ζωή του

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης - Η πολυτάραχη ζωή του

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 76 ετών ο ο Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο τραγουδιστής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία, με πνευμονικό οίδημα.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στο χωριό Κάτω Κλείναι της Φλώρινας. Το πραγματικό του επώνυμο είναι Αποστολίδης και η καταγωγή του είναι Ποντιακή. Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών με ένα λαϊκό συγκρότημα που έφτιαξαν 5 άτομα. Έκανε περιοδείες σε όλες σχεδόν τις επαρχίες της Ελλάδος.

Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71, ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Δούλευε σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας και χορεύοντας ενώ ντυνόταν εκκεντρικά.

Όπου εμφανιζόταν, έκανε μεγάλη επιτυχία, αλλά δεχόταν και σκληρή κριτική. Στη δισκογραφία, έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ «Τώρα Θέλω Τώρα», που αμέσως γίνεται χρυσό.

Σε ηλικία 18 ετών έφτασε να έχει πολύ μεγάλο ρεπερτόριο τραγουδιών από ξένα-ελαφρά- Μοντέρνα- Λαϊκά- Δημοτικά- Ποντιακά, ως τότε τραγουδούσε με το όνομα “μικρός Γιαννάκης”. Σαν μονάδα δούλεψε σε πολλά μπουζουξίδικα στην Θεσσαλονίκη κι από εκεί άρχισε την καριέρα του με το σημερινό του όνομα.Ο Μάνος Χατζιδάκις με ήθελε για την παράσταση “Οδός Ονείρων 2” αλλά όλοι οι άλλοι του είπαν πως δεν με θέλουν. Μόνο η Μελίνα Μερκούρη είπε: “Εγώ, γουστάρω να δουλέψω να δουλέψω δίπλα από τον Φλωρινιώτη, ήταν πολύ φαν μου».

Η επαγγελματική πορεία

Στην Θεσσαλονίκη τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Γιάννης Παπαιωάνου, ο Γιώργος Λούκας, ο Πρόδρομος Τσαουσάκης, ο Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και για δύο σεζόν, ντουέτο με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1969 κάνει ένα L.P. γνωστά τραγούδια που ήταν επιτυχίες εκείνη την εποχή, όπως το “Ντιρλαντά”, “κυρα Γιώργαινα”, “Αγωνία”, “Κι σύ θα φύγεις” και άλλα, για τους ομογενείς στο Σικάγο. Έκανε εντυπωσιακό σόου με τις Ολύμπια sisters.

Το 1970-71 , έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας χορεύοντας και ντυμένος πολύ εκκεντρικά. Όπου εμφανίζεται έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Το θέαμα που παρουσιάζει άλλοι το θαυμάζουν και άλλοι το κατακρίνουν.

Είχε συνεργασία με όλους σχεδόν τους παλιούς τραγουδιστές ενώ έχει κάνει αναρίθμητες συναυλίες σε Ελλάδα, Αμερική, Καναδά, Ευρώπη, Αυστραλία, Αφρική και συνεχίζει ακόμα…

Δεν έχω κάνει πολλές πλαστικές
Ο Γιάννης Φλωρινιώτης είναι 73 χρόνων και αναρωτήθηκε: «Γιατί να κρύψω τα χρόνια μου;». «Κάνω διατροφή, γυμνάζομαι μια ώρα κάθε μέρα μόλις ξυπνάω, παθητική γυμναστική βέβαια» είπε ο ο τραγουδιστής. Αναφερόμενος στις πλαστικές επεμβάσεις είπε: «Δεν έχω κάνει πολλές πλαστικές. Μου είχαν βάλει σιλικόνη για να μου διορθώσουν τα ζυγωματικά, η οποία έπεσε, πρήστηκα και παραμορφώθηκα. Έχει μείνει λίγη, να δούμε πότε θα φύγει».

Η έμπνευση για τις παγέτες και τα κουστούμια υπερπαραγωγή
«Ήμουν στο ορφανοτροφείο της Φλώρινας τότε και μας πήγαιναν κάθε Κυριακή στην εκκλησία. Μια Κυριακή λειτουργούσε ο Δεσπότης. Και μόλις τον είδα που φορούσε αυτό το καπέλο με τα πετράδια, αυτά που αστράφτανε, λέω… ‘’Παναγία μου! Εγώ θα γίνω δεσπότης για να φοράω τέτοια ρούχα», έχει πει στις αναρίθμητες συνεντεύξεις του ο Γιάννης Φλωρινιώτης.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο OPEN Γιάννης Φλωρινιώτης χαρακτήρισε τον Λευτέρη Πανταζή και την Άντζελα Δημητρίου ως “τα πιο αχάριστα πλάσματα!”  «Ο Λευτέρης Πανταζής όταν ξεκινούσε μου έκλεψε ένα τραγούδι. Το παιδί αυτό έχει εμμονή μαζί μου. Ήθελε να γίνει Φλωρινιώτης. Με ζηλεύει, με μισεί. Εντάξει, κάνει λίγο τον Βοσκόπουλο, δεν έχει κάνει κάτι δικό του στο χώρο για να ξεχωρίσει. Μην ανοίξω το στόμα μου! Δεν υπάρχει πιο κακό παιδί στον χώρο μας!»

«O Νίκος Κοκλώνης δεν με πήρε στο μουσικό σόου γιατί πίστεψε ότι τον κατηγορούσα», δήλωσε ο Γιάννης Φλωρινιώτης, ενώ πρόσθεσε πως όταν νοσηλεύτηκε στη Θεσσαλονίκη οι γιατροί είπαν στην κόρη του να τον πάρει στο σπίτι και να πεθάνει εκεί.

Δείτε τι είπε στο Vice και στη Δάφνη Καραβοκύρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελίνα Κέφη: Φωτό από τον γάμο της με τον Πάνο Μιχαλόπουλο

Νόνικα Γαληνέα: Συντετριμμένες οι κόρες της στην κηδεία

 

Πηγή: protothemagr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας