15:30 Τετάρτη 15 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Βρυξέλλες: Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και στο EUMED-9 οι αλλαγές στην ΚΑΠ και η προστασία εισαγωγών από τρίτες χώρες

Βρυξέλλες: Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και στο EUMED-9 οι αλλαγές στην ΚΑΠ και η προστασία εισαγωγών από τρίτες χώρες

Συνεδριάζουν σήμερα Μεγάλη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο η EUMED-9, η Ομάδα των Μεσογειακών κρατών-μελών της ΕΕ, και το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ.

Το ζήτημα που θα κυριαρχήσει και στις δύο συσκέψεις είναι η περαιτέρω αναθεώρηση της ΚΑΠ, αλλά και θέματα εμπορίου. Στις συνεδριάσεις θα πάρει μέρος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει 19 συγκεκριμένες και στοιχειοθετημένες προτάσεις για αναθεώρηση της ΚΑΠ, οι οποίες έχουν υιοθετηθεί, με ψήφισμα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και στηρίζονται από τη EUMED-9, ενώ την περασμένη Τρίτη το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε θετικά για την εφαρμογή ορισμένων εξ αυτών που αφορούν στη μείωση της γραφειοκρατίας και στον περιορισμό των ελέγχων, κυρίως σε αγρότες που καλλιεργούν κάτω από100 στρέμματα.

Στην ατζέντα του ΥπΑΑΤ βρίσκονται, επίσης και θέματα προστασίας των Ευρωπαίων αγροτών, από αθέμιτο ανταγωνισμό τρίτων χωρών, λόγω ανεξέλεγκτων εισαγωγών.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας