2:45 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

ΑΑΔΕ για παρακολουθήσεις: Υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα, η έρευνα συνεχίζεται

ΑΑΔΕ για παρακολουθήσεις: Υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα, η έρευνα συνεχίζεται

Η ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο έλεγχός της αναφορικά με την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για το θέμα των παρακολουθήσεων έχει ήδη αποφέρει τα πρώτα ευρήματα.

Η ΑΔΑΕ αναφέρει ότι είναι έτοιμη να υποβάλει αρμοδίως συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή των Ελλήνων.

Η ανακοίνωση της ΑΔΑΕ

«Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δηλώνει ότι ο έλεγχος που αφορά την καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη έχει ήδη αποφέρει τα πρώτα ευρήματα, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί για την πλήρη και από πάσης απόψεως διερεύνηση της υποθέσεως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ.

»Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΑΕ είναι η κατ’ εξοχήν αρμόδια με βάση το ίδιο το Σύνταγμα Αρχή (άρθρο 19 §2) για την διασφάλιση του θεμελιώδους και απολύτως απαραβίαστου δικαιώματος στο απόρρητο και την ιδιωτικότητα των επικοινωνιών, χωρίς το οποίο δεν νοείται κράτος δικαίου και δημοκρατικός βίος.

»Είναι, τέλος, έτοιμη να υποβάλει αρμοδίως συγκεκριμένες προτάσεις, μέρος των οποίων έχει ήδη αποτυπωθεί στις ετήσιες εκθέσεις της προς την Βουλή των Ελλήνων, για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και την περαιτέρω θωράκιση του απορρήτου των επικοινωνιών».

Διαβάστε επίσης

Η ΕΕ αναμένει από τις εθνικές αρχές των κρατών-μελών να εξετάσουν διεξοδικά υποθέσεις παρακολουθήσεων

Το απαραβίαστο του απορρήτου των επικοινωνιών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο ατομικό δικαίωμα, λένε οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας