20:06 Σάββατο 13 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Άδειες διαμονής για νόμιμη απασχόληση: Σχεδόν 4.800 αιτήσεις σε 25 ημέρες

Άδειες διαμονής για νόμιμη απασχόληση: Σχεδόν 4.800 αιτήσεις σε 25 ημέρες

Στις 4.790 ανέρχονταν οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί, μέχρι την Παρασκευή 1η Μαρτίου, για τη χορήγηση αδειών διαμονής, στο πλαίσιο της εφαρμογής του άρθρου 193 του Ν.5078/2023, από τις 9 Φεβρουαρίου 2024, οπότε και ενεργοποιήθηκε η σχετική ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ήδη 828 αιτούμενοι έχουν λάβει «μπλε κάρτα» (προσωρινή άδεια διαμονής), ενώ στο στάδιο της εξέτασης βρίσκονται 3.952 αιτήσεις.

Από τις 9 Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα έχουν επισκεφθεί τη συγκεκριμένη ψηφιακή πλατφόρμα περισσότεροι από 10.000 ενδιαφερόμενοι.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον ρυθμό υποβολής και επεξεργασίας των αιτήσεων και τόνισε ότι «με τον τρόπο αυτό δίνουμε πρόσβαση στη νόμιμη απασχόληση στους επί χρόνια διαμένοντες αλλοδαπούς στην Ελλάδα και βάζουμε τάξη στην αγορά εργασία».

Υπενθυμίζεται πως με το άρθρο 193 του Ν.5078/2023 έχει θεσπιστεί μία νέα διαδικασία χορήγησης άδειας διαμονής, η οποία παρέχει πρόσβαση στην εξαρτημένη εργασία, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών ή έργου σε πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι:

α) Διαθέτουν δήλωση προσφοράς εργασίας από εργοδότη στην Ελλάδα ή έναρξης επαγγέλματος, για την απασχόλησή τους με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας ή παροχής υπηρεσιών ή έργου,

β) Διέμεναν στην Ελλάδα έως και τη 30ή Νοεμβρίου 2023 και συμπληρώνουν τουλάχιστον τρία (3) συνεχή έτη παραμονής στην Ελλάδα, πριν από την υποβολή της αίτησης, σύμφωνα με δημόσιο έγγραφο βέβαιης χρονολογίας,

γ) Έχουν λευκό ποινικό μητρώο, έγκυρα προσωπικά έγγραφα και πληρούν μια σειρά από άλλες προϋποθέσεις υπέρ της δημόσιας ασφάλειας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται, αλλά και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τη 31η Δεκεμβρίου 2024, στον σύνδεσμο: https://portal.immigration.gov.gr/electronic-applications

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκαια: Φορτηγό παρέσυρε ηλικιωμένη στη λεωφόρο Θηβών

Θεσσαλονίκη: Για μια μερίδα κοντοσούβλι έγινε η επίθεση με μαχαίρι στον μάγειρα σε κατάστημα εστίασης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας