6:02 Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Άδωνις Γεωργιάδης : Οι διαδηλώσεις μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης Covid-19 από τα λεωφορεία

Άδωνις Γεωργιάδης : Οι διαδηλώσεις μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης Covid-19  από τα λεωφορεία

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η επίδραση των ΜΜΜ είναι μικρότερη από την επίδραση των πορειών στη διάδοση του κορωνοϊού Covid-19. «Με χθεσινή της τροπολογία η κυβέρνηση παραδέχεται ότι τα Μέσα Μεταφοράς αποτελούν εστία υπερμετάδοσης του ιού», αναφέρει ο Ν. Ηλιόπουλος.

Τις διαδηλώσεις αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ως υπαίτιους για την αύξηση των κρουσμάτων και την διασπορά του Covid-19  ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

“Επί έναν μήνα γίνονται από 2 διαδηλώσεις τη μέρα που έχουν συμβάλλει στην υπερμετάδοση του ιού” υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο «Θέμα 104,6» και στο ερώτημα πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο, ο υπουργός Ανάπτυξης διερωτήθηκε:

«Πώς να ανοίξει η αγορά όταν γίνονται 2 διαδηλώσεις τη μέρα;».

Πάντως ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι υπάρχει θέμα συγχρωτισμού και μετάδοσης του Covid-19 στις αστικές συγκοινωνίες ωστόσο όπως υποστήριξε η επίδραση των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι μικρότερη από την επίδραση των πορειών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «τι θέλετε να τα καταργήσουμε; Να πηγαίνει ο κόσμος με τα πόδια στις δουλειές του; Δεν γίνεται αυτό , η επίδραση είναι από τις καθημερινές διαδηλώσεις. Αν σταματήσουν, σε 15 ημέρες θα μειωθούν τα κρούσματα».

“Τροπολογία ομολογίας των κυβερνητικών ψεμάτων”
«Με χθεσινή της τροπολογία η κυβέρνηση παραδέχεται ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν εστία υπερμετάδοσης του ιού», αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Η κυβέρνηση «ομολογεί δημόσια τα ψέματα της, τα ψέματα του ίδιου του κ. Μητσοτάκη», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών στο νομοσχέδιο για τη βιώσιμη αστική Κινητικότητα.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποστηρίζει ότι «το lockdown έχει αποτύχει γιατί η κυβέρνηση αρνείται να κάνει τα αυτονόητα: Να πάρει μέτρα σε μέσα μεταφοράς και χώρους εργασίας, να συνταγογραφήσει τα τεστ, να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές». Κατόπιν αυτών, ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει ότι «η κοινωνία πληρώνει με ένα αποτυχημένο πεντάμηνο lock down -το χειρότερο της Ευρώπης- τις εγκληματικές ιδεοληψίες του κ. Μητσοτάκη».

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αριστοτελία Πελώνη: Χωρίς παρελάσεις την 25η Μαρτίου

 

Κοτανίδου για την επιτροπή: «Η κούραση μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις αλλά και στην μεταφορά τους»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας